Κυριακή 23 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέσα σε κυβερνητικό γήπεδο

Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στο Τζάνειο Νοσοκομείο εμπόδισαν προσπάθεια του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας να επιβάλει με «πλάγιο» τρόπο «αξιολόγηση» συναδέλφων τους και αυτοαξιολόγηση, παρότι οι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την έχουν απορρίψει ως αντιλαϊκή και κατέθεσαν στο σωματείο κενά τα φύλλα της «αξιολόγησης».

Σε παρέμβαση που έγινε για το θέμα στη διοίκηση του νοσοκομείου, η κριτική που άσκησαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) δεν ξέφυγε από το κυβερνητικό γήπεδο και τη «νομιμότητα». Είπαν ότι η «αξιολόγηση» του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας είναι εκπρόθεσμη, ότι δεν υπάρχουν εισηγήσεις από τους προϊσταμένους και ότι εφόσον η απεργία - αποχή των εργαζομένων από την «αξιολόγηση» της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει βγει παράνομη, ισχύει! Εξάλλου ήταν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που διαπραγματευόταν με τον υπουργό Υγείας για τις ποσοστώσεις που έβαζε ο νόμος της «αξιολόγησης», ως το μόνο «στραβό».

Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαφοροποιήθηκαν από αυτήν την εντελώς «διαχειριστική» λογική, που δεν αναδεικνύει ούτε την ουσία του αντιλαϊκού νόμου, ούτε το δικαίωμα των εργαζομένων να παλεύουν και να επιβάλλουν το δίκιο τους. Δηλαδή, αν δεν ήταν εκπρόθεσμη η «αξιολόγηση» ή είχε βγάλει η κυβέρνηση νέες προθεσμίες, θα την αναγνώριζαν; Αν είχαν γίνει εισηγήσεις, θα ήταν αναγκασμένοι οι εργαζόμενοι να συμπληρώσουν τα φύλλα; Αν βρεθεί δικαστήριο να βγάλει παράνομη την απεργία - αποχή, θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ