Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση στη «Euromedica» για ατομικές συμβάσεις

Στη Μυτιλήνη ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο

Παράσταση διαμαρτυρίας στον όμιλο «Euromedica» οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά,καθώς «η εργοδοσία, παράλληλα με την απλήρωτη εργασία που έχει καθιερώσει στους εργαζόμενους του ομίλου, γενικεύει την επίθεση μέσω των ατομικών συμβάσεων». Η παρέμβαση θα γίνει αύριο, Σάββατο στις 10 π.μ. έξω από το διαγνωστικό κέντρο «Euromedica» στην Αγία Παρασκευή (Χαλανδρίου 16).

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου «στη Μυτιλήνη, στο συγκεκριμένο όμιλο, καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο. Αποκλείουν τη συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορούν να έχουν τον εργαζόμενο έρμαιο των εκάστοτε συμφερόντων. Θέλουν να προωθήσουν τις ατομικές συμβάσεις, να μειώσουν τους μισθούς των εργαζόμενων. Γι' αυτό το λόγο ακριβώς ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν έχουν συνδικαλιστική δράση για να μπορούν να περάσουν τα μέτρα "ανώδυνα", χωρίς συλλογική απάντηση».

Αντίστοιχες καταγγελίες για απειλές εργαζομένων να υπογράψουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο υπάρχουν και σε άλλες επιχειρήσεις Υγείας, όπως εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, ψυχιατρικές κλινικές, φροντίδας ηλικιωμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ