Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Από την κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ
Από την κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ
Μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας, έστειλαν εργαζόμενοι, νέες και νέοι της Θεσσαλονίκης, με τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου, μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο και τη πορεία μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να εμφυσήσουμε στο λαό μας που ανησυχεί την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης και της ετοιμότητας απέναντι στις πολεμικές συγκρούσεις, που εξελίσσονται στην περιοχή μας, είμαστε εδώ για να τονίσουμε την αναγκαιότητα να σημάνει συναγερμός, καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σημείωσε: «Τρία σχεδόν χρόνια οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο και τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά στη Συρία. Οι τρομοκράτες "τζιχαντιστές" είναι οι άνθρωποί τους, που σπρώχνουν ως άλλοθι τις εξελίξεις για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής». Και πρόσθεσε πως «βρίσκονται υπό πλήρη διαμόρφωση άξονες και αντιάξονες που οδηγούν στην επαναχάραξη των συνόρων στην Τουρκία, στη Συρία, στο Ιράκ».

Επίσης, αναφέρθηκε στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή που μπορεί να αποτελέσουν αιτία για ντόμινο εξελίξεων και πιο γενικευμένες πολεμικές συγκρούσεις.

Κάλεσε σε ένταση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, με στόχο την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά την κρίση, την τρομοκρατία, τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τη φτώχεια και την ανεργία.

Με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, απαίτησαν αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κλείσιμο όλων των βάσεων, στρατηγείων και πεδίων βολής, κλείσιμο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πορεία στο αμερικάνικο προξενείο(2018-08-10 00:00:00.0)
Την άμεση σύγκλησή της ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ(2014-01-24 00:00:00.0)
Αυξημένη δραστηριότητα στα ΝΑΤΟικά επιτελεία(2012-11-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό(2012-07-25 00:00:00.0)
Πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς(2009-01-01 00:00:00.0)
Για την υπεράσπιση της «ΝΑΤΟικής επικράτειας»...(2000-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ