Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Τροφοδοτεί την κάλπικη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Γύρω απ' τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους και ποιος είναι αυτός που μπορεί να πετύχει μια επωφελή για την ντόπια αστική τάξη διευθέτησή του, κινήθηκε και χτες η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην αποπροσανατολιστική για το λαό αντιπαράθεση με τη συγκυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA, αφού επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά επίσημα και ανεπίσημα με σειρά παραγόντων της ΕΕ, κατέκρινε την κυβέρνηση για τον ισχυρισμό της ότι το χρέος είναι βιώσιμο, απ' τη σκοπιά ότι έτσι υπονομεύεται η προσπάθεια διευθέτησής του, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

«Εάν πράγματι βρίσκεσαι σε μια διαδικασία, όπως την καταλαβαίνει ο καθένας, διαπραγμάτευσης, τι πας να διαπραγματευτείς κάτι το οποίο θεωρείς ότι πηγαίνει καλά; Κάτι το οποίο είναι βιώσιμο; (...) Διότι, όταν το λες αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αυτοϋπονομευθεί», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση περί απεμπλοκής απ' το ΔΝΤ, υποστήριξε: «Είναι δυνατόν να λες ότι φεύγω από το ΔΝΤ, φεύγω από το μνημόνιο και την ίδια ώρα να μην σκέφτεσαι, να μη διανοείσαι να καταργήσεις ούτε έναν από τους τετρακόσιους και πλέον εφαρμοστικούς και μνημονιακούς νόμους; Πολύ δε περισσότερο να είσαι σε "διαπραγματεύσεις" με την τρόικα και να συζητάς νέα προαπαιτούμενα και νέα μνημονιακά μέτρα;». Εκρυψε, φυσικά, όπως πράττει και η κυβέρνηση, το γεγονός ότι οι ανατροπές που εισήγαγε το μνημόνιο κι όσες ακόμα προβλέπει η ευρωενωσιακή στρατηγική δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση, αλλά αποτελούν πυξίδα για κάθε δύναμη που ομνύει στην έξοδο απ' την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Σε ό,τι πάντως αφορά τυχόν συμφωνία που η κυβέρνηση θα συνάψει για το χρέος ο Π. Σκουρλέτης, λεονταρίζοντας, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την αμφισβητήσει εκτός «αν μας φέρει μια καλή συμφωνία».

Νέο αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι

Την κάλπικη διπολική αντιπαράθεση τροφοδότησε και η δήλωση του Π. Σκουρλέτη ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επικαλούμενος δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας υποστήριξε ότι επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι «180».

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Μετά από την εξέλιξη, το μεν Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», ενώ ο Αντ. Σαμαράς, αρπάζοντας την ευκαιρία για μια ακόμα αποπροσανατολιστική για το λαό κοκορομαχία, δήλωσε: «Χαιρετίζω την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ