Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καλούν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση το λαϊκό κίνημα

Ανακοίνωση για την κατάπτυστη δικαστική απόφαση και τη νέα απεργία στις 23 Σεπτέμβρη

Νέα απεργία - αποχή από τη διαδικασία της «αξιολόγησης» και 24ωρη απεργία την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, μετά την αντιδραστική δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την προηγούμενη απεργία - αποχή.

Σημειώνεται πως τη μέρα της 24ωρης απεργίας εκδικάζεται στον Αρειο Πάγο η αίτηση της κυβέρνησης για την αναίρεση πρωτόδικης απόφασης που διατάζει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Στο πλαίσιο της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο, στις 9.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει. Επισημαίνει ότι η δικαστική απόφαση «είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική. Την ίδια στιγμή, τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου (...) Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα».

Αναδεικνύουν την ανάγκη κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Ειδικά για το Δημόσιο, καλούν σε οργάνωση γενικών συνελεύσεων, περιοδειών, συσκέψεων για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων ακύρωσης της «αξιολόγησης». «Επιλέγουμε -τονίζουν- εκείνες τις μορφές και τα αιτήματα πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία κι όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ