Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Μαζικό ξεκίνημα στα Ιλίσια

18, 19, 20, 21 Σεπτέμβρη 1997 - Πανεπιστημιούπολη Ιλίσια

«Εχουμε τα ίδια όνειρα. Εχουμε τον ίδιο εχθρό. Μαζί στην αντεπίθεση», είναι το σύνθημα του 23ου Φεστιβάλ που γίνεται για πρώτη φορά σε έναν καινούργιο, φιλόξενο χώρο: Στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια.

Εκείνη την περίοδο, οι άλλες πολιτικές νεολαίες επιχειρούν και πάλι να αναβιώσουν το θεσμό των φεστιβάλ τους, αλλά τα αποτελέσματα ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στο πρόγραμμά του ξεχωρίζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες. Ακόμα ένα αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την αξέχαστη Μαρία Δημητριάδη, ενώ αφιέρωμα γίνεται και στην Σωτηρία Μπέλλου που είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν. Δε λείπουν βέβαια κι άλλες συναυλίες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συζητήσεις του Φεστιβάλ για την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, τους νέους εργαζόμενους, τους αγώνες στην ΕΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα νέα μέτρα στην Παιδεία και για την Ολυμπιάδα του 2004.

Από τα πρώτα πράγματα που τραβούν το βλέμμα του επισκέπτη είναι ένα μεγάλο ταμπλό με το πορτρέτο του Λένιν που τοποθετείται σταθερά στα Φεστιβάλ μέχρι και σήμερα.

Χιλιάδες και χιλιάδες νέοι περνούν καθημερινά τις πύλες του. Η συμμετοχή της νεολαίας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. «Το Φεστιβάλ δε νοσταλγεί πια το παρελθόν του, συγκρίνεται μ' αυτό, συνεχίζοντας με την ίδια δυναμική την πορεία του προς το μέλλον», όπως έγραψε σε άρθρο του ο τότε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ