Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ - 22ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Σταθερά ανοδικά βήματα

Μπορεί να μην έγινε Φεστιβάλ το 1996, όμως, πλημμύρισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Μπορεί να μην έγινε Φεστιβάλ το 1996, όμως, πλημμύρισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
14, 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη 1995 - Καισαριανή

Το Φεστιβάλ συνεχίζει τα ανοδικά του βήματα και μετά από πάνω από 120 προφεστιβαλικές εκδηλώσεις επιστρέφει για την κορύφωσή του στην Καισαριανή. Τα αστικά μέσα ενημέρωσης αρχίζουν τη σιωπή, δε λένε κουβέντα πια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ωστόσο με αξιοσημείωτα χαμηλό εισιτήριο (500 δραχμές) και πολλούς γνωστούς και αξιόλογους καλλιτέχνες (ανάμεσά τους και μια ξένη συμμετοχή, αυτή του Αγγλου Paul Roland) κατοχυρώνεται ως πολιτιστικό γεγονός και η Καισαριανή γεμίζει.

Η καμπάνια του ΚΚΕ για δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχ, μια έκθεση για τα 50 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, καθώς και ένας θεματικός χώρος αφιερωμένος στη διάσωση του αρχείου του ΚΚΕ από την καταστροφική πλημμύρα που το είχε πλήξει ένα χρόνο πριν, δέσποζαν στον κεντρικό χώρο του Φεστιβάλ. 19 ξένες Οργανώσεις Νεολαίας παίρνουν μέρος στη Διεθνούπολη και συναντιούνται, επίσης, με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνεται και μια Διαβαλκανική Συνάντηση Οργανώσεων Νεολαίας.

Για πρώτη φορά μετά την ανασυγκρότηση της ΚΝΕ, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αρχίζει να απλώνεται εκτός από τις τρεις βασικές σκηνές και στους επιμέρους χώρους του, ενώ στα νέα στοιχεία ήταν και η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε με κινητό συνεργείο που βρίσκονταν και τις τέσσερις μέρες στο χώρο.

13 Οκτώβρη 1996 - Συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στα τέλη Ιούλη γίνεται μια πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της ΚΝΕ, όπου συζητιούνται οι στόχοι και οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ. Γίνονται εκατοντάδες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και ανάμεσά τους μια εκδήλωση για την Ελληνοτουρκική φιλία στη Χίο και στα Αλάτσατα. Ομως, οι εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 22 Σεπτέμβρη ματαίωσαν το κεντρικό Φεστιβάλ. Αντ' αυτού, η ΚΝΕ διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οποίο πλημμύρισε ασφυκτικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ