Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Αντιμέτωπη με κατηγορίες για χρηματισμό και δωροδοκία Σύρων που σχετίζονται με τις αρχές διανομής φαρμάκων στη Συρία βρίσκεται η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία «GlaxoSmithKline» (GSK), σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς», που επικαλείται ηλεκτρονικό μήνυμα που περιλαμβάνει τις σχετικές κατηγορίες και το οποίο φέρεται πως στάλθηκε προ ημερών σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Η GSK έχει δεχθεί παρόμοιες κατηγορίες και έρευνες από τις αρμόδιες αρχές σε Κίνα, Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο και Πολωνία.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η στέρηση του δικαιώματος ψήφου στους φυλακισμένους στη Βρετανία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, αποφάσισε χτες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μια ακόμη απόφαση που προστίθεται σε σειρά διενέξεων που έχει ενοχλήσει έντονα Βρετανούς πολιτικούς που διάκεινται εχθρικά έναντι της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στον τομέα των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Η απόφαση αυτή αφορά την προσφυγή 10 κρατουμένων σε φυλακές της Βρετανίας, που υποστήριξαν ότι η στέρηση ψήφου παραβιάζει το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στις εκλογές βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Δανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως κρούσματα λιστέριας (νόσος που προκαλείται από επικίνδυνα βακτήρια που προσβάλλουν τα τρόφιμα) ενδέχεται να έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων μέσα στους τελευταίους μήνες. Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων έκλεισαν χτες μία μικρή μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην Κοπεγχάγη που θεωρείται ύποπτη για τα περισσότερα κρούσματα...

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Οι αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης συνέλαβαν το Ρώσο υπήκοο Χάλεμπ Χαλέμποφ στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο, βάσει εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ που αφορά τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συνέδριο για την οικονομική δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης των Δυτικών Βαλκανίων θα διεξαχθεί στις 28 του μήνα στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Πάνω από 100 άμαχοι, ισλαμιστές της «Μπόκο Χαράμ» και Νιγηριανοί στρατιώτες, σκοτώθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο στην προσπάθεια των τελευταίων να ανακαταλάβουν τη βορειοανατολική πόλη Γκότζα, της πολιτείας Μπόρνο, που έχει καταληφθεί από τους εγκληματίες της «Μπόκο Χαράμ» εδώ και μία βδομάδα. Νιγηριανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι σημείωσαν πως οι ισλαμιστές διαθέτουν προηγμένο οπλισμό και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο εναέριας υποστήριξης της χερσαίας επιχείρησης.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ενοπλοι κουκουλοφόροι δολοφόνησαν χτες τον αρχηγό της αστυνομίας της Τρίπολης, συνταγματάρχη Μοχάμεντ αλ Σούισι, στο τελευταίο κατά σειρά περιστατικό που καταδεικνύει την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη. Κατά την επίθεση απήχθησαν δύο άνδρες που συνόδευαν το συνταγματάρχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ