Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Αναποτελεσματικό το εμβόλιο του καρκίνου του μαστού

Την οριστική διακοπή της κλινικής μελέτης με θέμα την εφαρμογή της πρωτεΐνης σύντηξης ΜΑΝΝΑΝ Muc 1 (MFP) στον καρκίνο του μαστού - πρόκειται για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού της Ελληνοαυστραλίδας ερευνήτριας Β. Αποστολοπούλου - ζήτησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), μετά από αίτημα του τελευταίου.

Ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι ότι «από την πρώτη στιγμή είχε προβάλει ένσταση για τις διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα και προσπάθησε - μάταια - να το θέσει στην πραγματική του διάσταση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ακόμα από τις πολυάριθμες μελέτες που γίνονται στην υφήλιο και σε καμία περίπτωση για εμβόλιο».

Καταλήγοντας ο ΙΣΑ, καλεί τον ΕΟΦ, έστω και εκ των υστέρων, να φροντίσει για την πλήρη ενημέρωση του κοινού, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία και ιδίως η άμεσα ενδιαφερόμενη ομάδα του γυναικείου πληθυσμού να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πειραματικής μελέτης, «η οποία δυστυχώς δεν ευτύχησε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ