Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναβλήθηκε η δίκη αγωνιστών στην Αμαλιάδα

Αναβλήθηκε χτες για τις 4 Μάρτη η δίκη των τριών αγωνιστών που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, τον περασμένο χειμώνα. Πρόκειται για τον Στάθη Κούφη, γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, τον Γιώργο Καραπάνο, περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας, και τον Χρήστο Γιάνναρο, δημοτικό σύμβουλο Πύργου.

Η αστυνομία τους είχε συλλάβει στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία, με την κατηγορία της κατάληψης του οδοστρώματος. Από το πρωί, χτες, έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας, βρέθηκαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και αγρότες της περιοχής, στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και Αγροτικοί Σύλλογοι.

Αλλη μια δίκη σε βάρος στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιούνη. Αυτήν τη φορά, δικάζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας, με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 π.μ.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας που έγινε τον Απρίλη του 2010, εργαζόμενοι - μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής LIDL, προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Η δράση αυτή ενόχλησε τη μεγαλοεργοδοσία, που άσκησε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ