Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση σήμερα για διαθεσιμότητες - «αξιολόγηση»

Στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Από παλιότερη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
Από παλιότερη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
Σε συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις και στην αξιολόγηση καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών, που διεκδικούν να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους. Στον ίδιο χώρο, βρίσκονται από χτες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Οπως καταγγέλλουν, για 11 μήνες δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένας σε άλλη θέση, ενώ 85 από αυτούς βρίσκονται υπό απόλυση, με διακοπή μισθοδοσίας από 22/3.

Για το περιεχόμενο της σημερινής κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημοσίου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, τη λεγόμενη αξιολόγηση, 11.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014. Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι' αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Καμιά αναμονή για λύσεις "από τα πάνω", από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς "σωτήρες". Καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες».

Αποχή για όλους

Επ' αόριστο αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία της «αξιολόγησης», κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, αποστέλλοντας το σχετικό εξώδικο στα αρμόδια υπουργεία και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Η απόφαση της Ομοσπονδίας ισχύει για όλους τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ανεξαρτήτου σχέση εργασίας (μόνιμους ή ΙΔΑΧ).

Ωστόσο, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, με πρωτεργάτες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να «καπελώσει» την απόφαση της Ομοσπονδίας, στέλνοντας δικό της εξώδικο, στο οποίο περιέχονται και πλευρές που δε βρίσκουν σύμφωνη την Ομοσπονδία. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ βαφτίζει «απεργία» την αποχή, καλλιεργώντας μια εκφυλιστική αντίληψη για το περιεχόμενο αυτής της μορφής πάλης. Παρά τις διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας, η ΑΔΕΔΥ αρνείται να πάρει πίσω το εξώδικο, με το πρόσχημα ότι πρέπει πρώτα να αποφασίσει γι' αυτό η πλειοψηφία όσων αποφάσισαν (!) να το στείλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ