Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να εντείνουμε τη δράση για ανασύνταξη του κινήματος και λαϊκή συμμαχία

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης και 25ης Μάη 2014

  • Στις ευρωεκλογές, το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά (6,1%) και ψήφους (347.817), σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό (4,5%) και τις ψήφους (277.227) του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές. Κέρδισε τους δήμους σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία. Σημείωσε άνοδο στις 13 Περιφέρειες, φτάνοντας το 8,8% και 498.573 ψήφους, σε 214 δήμους και σε 50 από αυτούς το ποσοστό του ξεπέρασε το 10%.
  • Τα ποσοστά αυτά εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους. Εκφράζουν, επίσης, σε ένα ποσοστό, αποδοχή της θεμελιακής θέσης του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο.
  • Καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η διαχειριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το προβάδισμά του, δεν τον φέρνει σε πραγματική αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση.
  • Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος του λαού.
  • Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέσα στην εργατική τάξη, στη νεολαία και το κίνημα η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική προσμονή.

Eurokinissi



ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ