Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΑΣΟΚ
Επιταχύνει κινήσεις για κεντροαριστερά και νέα «διαρθρωτικά» μέτρα

Διεργασίες ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και ανασύνταξης της κυβέρνησης προκειμένου να πετύχει στήριξη κι από άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, ανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης, μιλώντας χτες σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ολα για να συνεχιστούν οι «αναγκαίες», όπως είπε, «διαρθρωτικές αλλαγές», προετοιμάζοντας για συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων.

Βέβαια, μην μπορώντας να προσπεράσει το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ (έστω με τη μορφή της Ελιάς) έχασε έναν στους τρεις ψηφοφόρους από τις εθνικές εκλογές του Ιούνη 2012, προσπάθησε να πείσει πως έλαβε το μήνυμα ότι «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και θέλει να δει γρήγορα, άμεσα, πρακτικά στην τσέπη του, στο επίπεδο της ζωής του, τα αποτελέσματα μιας αλλαγής και η αλλαγή γίνεται (...) Και συλλογικές συμβάσεις θα υπογραφούν και νέες επενδύσεις γίνονται, και αυξήσεις θα έχουμε και μείωση των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών έχουμε και μέτρα προστασίας για τις αδύναμες ομάδες έχουμε», συμπλήρωσε τάζοντας καλύτερες μέρες...

Γνωστοποίησε ότι αύριο, Τετάρτη, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με «βασικό θέμα» της συνάντησης την «επανένωση του έθνους», τη στοίχιση όλων δηλαδή πίσω από τα προτάγματα των μονοπωλίων. Εδειξε ότι θέλει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «κινήσεις πολιτικές, κοινοβουλευτικές, κοινωνικές για τη συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων», ενώ άφησε αιχμές ενάντια στη ΔΗΜΑΡ, ενάντια στη «λεγόμενη λευκή αντιπολίτευση, αυτή που δεν εκφράζεται, που είναι γενικής αποδοχής, την αντιπολίτευση - μπαλαντέρ», ζητώντας να αναλάβει ευθύνες, να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.

Εστιάζοντας στην υπόθεση της κεντροαριστεράς (υπόθεση όπου παρεμβάσεις έχουμε αυτές τις μέρες από διάφορα κέντρα αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητά της ως πυλώνα σταθερότητας του συστήματος) είπε ότι θα αναλάβει «πρωτοβουλίες ανοιχτές σε όλους (...) για την ενότητα όλου του χώρου και βεβαίως πρωτίστως για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ (...) Πρέπει να κάνουμε επαφές με όλους, θα τις κάνω προσωπικά τις επαφές αυτές με όλους και όχι μόνο τα σχήματα και τα κόμματα και τις ηγεσίες. Αλλά με την κοινωνία, με τα πρόσωπα, με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ενεργό παρουσία μέσα στο γίγνεσθαι το κοινωνικό, το πολιτικό, το δημόσιο λόγο». Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν «ιδρυτικό Συνέδριο» της νέας έκφρασης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τους ευρωβουλευτές της Ελιάς, από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνεται να εκλέγονται η Εύα Καϊλή και ο Π. Καψής. Ετσι, μένουν εκτός ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, η απερχόμενη ευρωβουλευτής του κόμματος Συλβάνα Ράπτη, η πρ. υπουργός Κατερίνα Μπατζελή κ.ά.

Σημειωτέον, ο Ευ. Βενιζέλος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες στη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων των κυβερνήσεων των 19 κρατών - μελών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ