Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Συνεχίζονται οι «συνεκπαιδεύσεις» δίπλα σε Ουκρανία - Ρωσία

Ελληνικές μονάδες αποστέλλονται για «ασκήσεις» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε Κριμαία και Ουκρανία (φωτ. από πρόσφατη συνεκπαίδευση της ελληνικής ΠΑ με αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ)

ΓΕΑ

Ελληνικές μονάδες αποστέλλονται για «ασκήσεις» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε Κριμαία και Ουκρανία (φωτ. από πρόσφατη συνεκπαίδευση της ελληνικής ΠΑ με αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ)
Συνεχίζονται οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με δυνάμεις άλλων κρατών, στα πλαίσια της προσπάθειας της εγχώριας αστικής τάξης για γεωπολιτική της αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή, μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας. Σε αυτά τα πλαίσια, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ενεργό συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (τη συμμετοχή στις οποίες θεωρεί «αδιαμφισβήτητη» και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δηλώνει ο πρόεδρός του), εμπλέκοντας τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε επιχειρήσεις που εγκυμονούν κινδύνους για εμπλοκή ελληνικών μονάδων στις οξυμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων, καθώς αποστέλλονται για «ασκήσεις» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά σε Κριμαία και Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την Πέμπτη 29/5 ως την Τετάρτη 4/6 η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014», με αεροσκάφη «F-16», η οποία διοργανώνεται από τη Βουλγαρία και θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας. Στην «Thracian Star 2014», θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα οι Βουλγαρία, Ελλάδα, ΗΠΑ και Ρουμανία. Σκοπό έχει «την εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ. Οπου «διαλειτουργικότητα» βλέπε το πρόταγμα του ΝΑΤΟ για συνεργασία δυνάμεών του από διαφορετικές χώρες-μέλη του ανά πάσα στιγμή και σε κάθε επιχειρησιακό περιβάλλον, με στόχο την προάσπιση ευρωατλαντικών συμφερόντων στην αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η άσκηση αυτή αεροπορικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα. Οτι το FIR Σόφιας ενώνεται με το FIR της Συμφερόπολης το οποίο καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία...

Θυμίζουμε δε ότι πρόσφατα η ελληνική ΠΑ συμμετείχε σε δυο ασκήσεις στη Βόρεια Ευρώπη, κοντά σε χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που συνορεύουν με τη Ρωσία (ασκήσεις «Unified Vision 2014» και «JAWTEX 2014»).

Εξάλλου, από 20 ως 23 Μάη, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε (με ένα αεροσκάφος «C-130» και έναν παρατηρητή) στην πολυεθνική - πολιτικοστρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης 2014» που διοργανώθηκε από την Κύπρο και διεξήχθη εντός του FIR Λευκωσίας, στο φόντο και των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην άσκηση συμμετείχε (με προσωπικό και μέσα) και το Ισραήλ. Περιελάμβανε δοκιμή του «σχεδίου αντιμετώπισης κρίσης» στη Μέση Ανατολή, άσκηση Ερευνας - Διάσωσης, καθώς και αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόβες πολέμου και συνεχείς επαφές για «εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία» των ΗΠΑ(2023-09-26 00:00:00.0)
Πολυεπίπεδη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ(2021-03-17 00:00:00.0)
«Ατσάλινο τόξο» ΝΑΤΟικών σχεδιασμών...(2016-07-28 00:00:00.0)
Στη Σόφια προς υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών(2016-07-27 00:00:00.0)
Νέες συνεκπαιδεύσεις με τις ΗΠΑ(2016-04-07 00:00:00.0)
Συμμετοχή ελληνικών μαχητικών με άξονα τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων(2014-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ