Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Δηλώσεις των άλλων κομμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα

Εσωκομματικές αντιδράσεις πυροδότησε χτες το χαμηλό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές. Στελέχη, προσκείμενα στον Φ. Κουβέλη, σε μια προσπάθεια να σώσουν τις εντυπώσεις, άθροιζαν τα αποτελέσματα της ΔΗΜΑΡ και της Ελιάς και μετατόπιζαν τη συζήτηση, επιχειρηματολογώντας για τη δυναμική της «κεντροαριστεράς».

Την ίδια ώρα, ο Γρ. Ψαριανός επέκρινε την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι «καταδείχτηκε η πλήρης αποδοκιμασία των επιλογών της ηγετικής ομάδας» και πως «το όχι στο διάλογο για την κεντροαριστερά και άλλα συρρίκνωσαν την εκλογική βάση της ΔΗΜΑΡ κι αυτό είναι ευθύνη της ηγετικής ομάδας και των επιλογών που έκανε». Εμμέσως, ζήτησε έκτακτο συνέδριο.

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Β. Οικονόμου. Ο Σπ. Λυκούδης μίλησε για «ευρείας έκτασης ήττα» και «παταγώδη αποτυχία» των πολιτικών επιλογών του τελευταίου διαστήματος, προσθέτοντας πως το μήνυμα που εκπέμπει η κάλπη είναι συνεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. «Αρνητικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Φ. Κουβέλης σε δήλωσή του το βράδυ, παραπέμποντας στα όργανα του κόμματος για την εξέταση των αιτιών.

Διαθέσιμο να συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαφυλαχτεί η «σταθερότητα», εμφανίστηκε το Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Σε δήλωσή του, ο τελευταίος επανέλαβε τη φιλοδοξία τους «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» και «να σπρώξουμε στη συνταξιοδότηση ένα τμήμα του παλιού πολιτικού δυναμικού», επιβεβαιώνοντας το ρόλο του για την αναπαλαίωση του συστήματος, με «νέα» πρόσωπα, αλλά με την ίδια φθαρμένη και παλιά πολιτική.

Επίσης, στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος, μιλώντας χτες βράδυ σε τηλεοπτικά πάνελ, έβαζαν ως στόχο να υπάρχουν «πολύ σταθερές κυβερνήσεις και ευρύτερες συνεργασίες». Ωστόσο, δεν έδειξαν ευχαριστημένοι από την εκλογική επίδοση, καθώς ο στόχος του Θεοδωράκη να είναι Το Ποτάμι τρίτη δύναμη δεν επετεύχθη.

Στους ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι για τα χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές (μείωση πάνω από 50% σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη του 2012), λέγοντας ότι το κόμμα βγάζει έναν ευρωβουλευτή και ότι «η μάχη για την Ευρώπη των εθνών κρατών θα δοθεί στο Ευρωκοινοβούλιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν τρόπους για να προχωρήσει ο «τρίτος πόλος»(2015-11-21 00:00:00.0)
Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕ και σε συνέδριο παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις(2014-06-11 00:00:00.0)
Προσδοκά οφέλη από την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού(2014-05-06 00:00:00.0)
Οι ζυμώσεις συνεχίζονται(2014-04-27 00:00:00.0)
Πλειοδοσία μέτρων υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων(2013-12-13 00:00:00.0)
Διαγωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία στην «κεντροαριστερά»(2013-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ