Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Με αγωνιστική αισιοδοξία για την «επόμενη μέρα»

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η εκλογή του Κώστα Πελετίδη στη θέση του δημάρχου Πατρών

Ο Κώστας Πελετίδης
Ο Κώστας Πελετίδης
«Από καλύτερη θέση θα συμβάλουμε στην ανακούφιση του πατραϊκού λαού, θα βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο, θα μπούμε εμπόδιο στην πολιτική που δημιουργεί ανεργία, ανέχεια και ανασφάλεια». Αυτό δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο νέος δήμαρχος Πάτρας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, μετά τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος. Στο γλέντι και στους χορούς που στήθηκαν στη γειτονιά των Προσφυγικών συνέρρεε, χτες το βράδυ, πλήθος κόσμου από τις λαϊκές γειτονιές και τα λαϊκά στρώματα της Πάτρας. Κόντρα στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα του λαού, παρά και τις δυσκολίες, έκδηλο ήταν το κλίμα της αγωνιστικής αισιοδοξίας και για την «επόμενη μέρα», για τις μάχες που έχει να δώσει ο οργανωμένος λαϊκός παράγοντας με την αποφασιστική στήριξη των δυνάμεων και των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Πελετίδη είναι η εξής:

«Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές συναγωνίστριες,

Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ευχαριστούμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν όλους αυτούς τους μήνες για να κάνουν τα λαϊκά στρώματα ένα βήμα μπροστά. Χαιρετίζουμε τους ριζοσπάστες αγωνιστές που έσπασαν τις προκαταλήψεις και βρέθηκαν δίπλα στους αγώνες με τους φίλους και τα μέλη του ΚΚΕ. Δεν υποκύψαμε σε διλήμματα, σε πιέσεις να υποχωρήσουμε από τη βασική κατεύθυνση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Αντιμετωπίσαμε ενιαία την εκλογική μάχη θέτοντας την ανάγκη για ενίσχυση του ΚΚΕ στην Περιφέρεια και την Ευρωβουλή. Οχι για λόγους κομματικού εγωισμού αλλά γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει με παρούσα τη στρατηγική που γεννά τα προβλήματα του λαού. Η άποψή μας αυτή έγινε αποδεκτή με διαφορετικό τρόπο από τμήματα του πατραϊκού λαού. Εχουμε χρόνο μπροστά μας για να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Δικαιολογημένο το γλέντι που στήθηκε στην Πάτρα
Δικαιολογημένο το γλέντι που στήθηκε στην Πάτρα
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αναλαμβάνει δημοτική αρχή. Από καλύτερη θέση θα συμβάλουμε στην ανακούφιση του πατραϊκού λαού, θα βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο, θα μπούμε εμπόδιο στην πολιτική που δημιουργεί ανεργία, ανέχεια και ανασφάλεια. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, το ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο του "Καλλικράτη", τα εμπόδια από ΕΕ, τρόικα, κυβέρνηση. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν δημιουργούμε αυταπάτες. Εχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, στους επαγγελματίες που δεινοπαθούν, στους αγρότες που κινδυνεύουν με ξεκλήρισμα, στους νέους και τις νέες της πόλης μας που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και δεν τους αφήνουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας, μπορούμε να το επιβάλουμε, δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και αδύνατο. Θα εξαρτηθεί από το επίπεδο του λαϊκού κινήματος.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί όχι μόνο όσους μας ψήφισαν αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν, να συμβάλουν με τον αγώνα τους, τις προτάσεις τους, τη συμμετοχή τους στην υπερνίκηση των εμποδίων που δημιουργούν ανέργους, φτώχεια, νέους με εξαρτήσεις και όχι ζωή, με τις συνοικίες ησυχαστήρια. Θα αγωνιστούμε για να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές με λαϊκή ευημερία και πρόοδο. Εχουμε να κάνουμε πολλά, δεν τα ξέρουμε όλα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία, ξεπερνούμε τις προκαταλήψεις, για να 'μαστε πιο ισχυροί, πιο αποτελεσματικοί, για να νικήσουμε αυτούς που απολαμβάνουν τον ιδρώτα του λαού μας και τον έφεραν σε αυτήν τη δύσκολη θέση».

Κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Κώστας Πελετίδης σημείωσε: «Τώρα είναι ώρα ευθύνης και προσωπικής τιμής για να μην επιτρέψει κανένας και καμία απόψε το βράδυ να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται το λαό, που προσπαθούν να τον παγιδεύσουν σε νέες αυταπάτες. Αν ο λαός μας στοχεύσει καλά σήμερα, την επομένη των εκλογών θα δώσει τη μάχη από καλύτερες θέσεις. Αυτή η ψήφος δυναμώνει την ελπίδα, την αισιοδοξία και προοπτική. Γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, να βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο, να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία και πρόοδο, για να απαλλαγούμε από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων και οριστικά από την πολιτική που μας καταδικάζει στην ανεργία, στην ανέχεια και την ανασφάλεια».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org