Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΥΡΙΖΑ
«Φάτε μάτια ψάρια... » στο λαό που υποφέρει

Με ανέξοδες υποσχέσεις για «κάθαρση», που ούτε τη ζωή του λαού θα αλλάξουν, όπως είπε, ούτε, πολύ περισσότερο, θα κλονίσουν την εξουσία που άλλαξε προς το χειρότερο τη ζωή του λαού, ακόμα κι αν υλοποιηθούν, εμφανίστηκε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας.

Αθωώνοντας τους καπιταλιστές, για τα κέρδη των οποίων «σφαγιάστηκαν» τα δικαιώματα του λαού, ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη διαπλοκή, στη διαφθορά και την υποτέλεια των κυβερνώντων! Μίλησε για «βασιλικούς κήπους της εξουσίας και του χρήματος», όπου «ανθίζουν η διαφθορά, η διαπλοκή, τα σκάνδαλα», για «διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό και οικονομικό παλάτι» που «κατέκλεψε και κατέστρεψε τη χώρα». Παρομοίασε τις εκλογές με το δημοψήφισμα του '74 «που απάλλαξε την Ελλάδα από τους βασιλιάδες» και που τώρα «θα ξηλώσουμε το σύστημα εξουσίας που επέτρεψε να γίνει η Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα για τα ελλείμματα της Ευρωζώνης».

Εξωραΐζοντας τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα οποία κλείνει το μάτι για μελλοντική συνεργασία, πρόσθεσε ότι το πρόταγμα της κάλπης πρέπει να είναι «δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος!» ώστε «να μην μπορούν πια να κυβερνήσουν παραβιάζοντας το Σύνταγμα και εκβιάζοντας τους ίδιους τους βουλευτές τους»! Αλλωστε, και χτες βράδυ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επικαλέστηκε την εσωκομματική αναταραχή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ποντάρει στα αντανακλαστικά όσων δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσει η κυβέρνηση κόντρα στη λαϊκή βούληση σε περίπτωση που ηττηθεί στις ευρωεκλογές.

Τραβώντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές, μακριά απ' τις πραγματικές που χωρίζουν το λαό απ' το μεγάλο κεφάλαιο και το ευρωενωσιακό του οικοδόμημα, υποστήριξε ότι την Κυριακή αναμετρώνται «η Ελλάδα της διαπλοκής, της κλεπτοκρατίας, του φθαρμένου» με την Ελλάδα «της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού στις ελευθερίες του πολίτη και στην εθνική αξιοπρέπεια»!

Και παρακάτω, χρησιμοποιώντας αισχρά ένα ματωμένο σύνθημα του επαναστατημένου λαού μας από το Δεκέμβρη του '44, το μετέτρεψε σε σύνθημα υπεράσπισης της ΕΕ! Οπως είπε, «όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε», την ώρα που ο ίδιος μόλις πρόσφατα δήλωνε πίστη και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Η μισή του ομιλία αναλώθηκε στον «καλλωπισμό» της ΕΕ, παρουσιάζοντάς την σαν παράδεισο απ' τον οποίο εξορίστηκε η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνώντων. Είπε μεταξύ άλλων: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας, για το οποίο είναι υπόλογοι και θα πληρώσουν την Κυριακή, είναι ότι δέχτηκαν και συνυπέγραψαν μαζί με τα μνημόνια την εξορία της Ελλάδας από την Ευρώπη». Ισχυρίστηκε ότι η καπιταλιστική Ελλάδα της άγριας εκμετάλλευσης «δεν είναι πια Ευρώπη (...) γιατί το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ισχύει για την Ελλάδα (...) γιατί οι δείκτες της δημοκρατίας, των ελευθεριών, της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, κατατάσσουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και όχι στην Ευρώπη».

Και πρόσθεσε σε ένα άθλιο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων: «Εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε και θα επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Οχι ως υπηρέτρια αλλά ως ισότιμο συνιδιοκτήτη. Οχι ως πειθαρχικό εκτελεστή εντολών αλλά ως δραστήριο συμμέτοχο αποφάσεων». Αφησε δηλαδή να εννοείται ότι θα επαναφέρουν μισθούς και δικαιώματα που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα της ΕΕ κι όπου υπάρχουν τσακίζονται, ότι οι αποφάσεις που θα συνδιαμορφώνει θα είναι φιλολαϊκές όταν δεν υπάρχει τέτοια ούτε για δείγμα στην ιστορία της ΕΕ.

«Ποτέ οι υποσχέσεις στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο ταυτισμένες με την απάτη», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, όχι σε κρίση ειλικρίνειας, αλλά κατηγορώντας τους ανταγωνιστές του για την αστική διαχείριση.

Για να επιβεβαιώσει την ...αλήθεια των λεγομένων του υποστήριξε ότι με την ψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει «ένα καινούργιο βιβλίο, που στο εξώφυλλό του θα γράφει: Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, Κοινωνική δικαιοσύνη»! Υποσχέθηκε δηλαδή ό,τι υπόσχονταν οι αστοί 250 χρόνια πριν για να πάρουν το λαό με το μέρος τους και να τον φτάσουν σήμερα στη βαρβαρότητα που βιώνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ