Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Επίσκεψη Μπάιντεν με αιχμή τα ενεργειακά

Στην Κύπρο βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η ατζέντα των συζητήσεων, που αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, περιλαμβάνει πρωτίστως το ζήτημα της Ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, θα συζητηθεί η σύμπραξη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στην Ενέργεια, για τροφοδότηση της Ευρώπης με αέριο. Τον Αμερικανό αντιπρόεδρο συνοδεύει ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για την ενεργειακή διπλωματία, Εϊμος Χοκστάιν. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν μεγάλα ενεργειακά μονοπώλια, όπως η ιταλική ΕΝΙ, η γαλλική «Τotal», η αμερικανική «Halliburton».

Ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, όχι στο υποτιθέμενο προεδρικό μέγαρο, αλλά σε διπλανή αίθουσα. Από την πλευρά της, η κυπριακή κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα παρακαθίσει στο κοινό δείπνο που προγραμματίζεται για αύριο με Αναστασιάδη - Ερογλου και την ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Λίζα Μπάντεχαϊμ, αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τον τρόπο συνάντησης Μπάιντεν - Ερογλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ