Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Χριστίνα Σολομωνίδου

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ενόργανη γυμναστική, Βαλκανιονίκης

Η κρίση του καπιταλισμού στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια αποκάλυψε πιο καθαρά το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους.

Αντιλαϊκοί άνεμοι πνέουν παντού που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

Κάθε κοινωνικό αγαθό, όπως εργασία, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, δεν είναι πια αυτονόητο.

Σήμερα, όποιος μιλάει για αθλητισμό ίσως να θεωρείται ότι ζητάει «μαύρο χαβιάρι» στο τραπέζι, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε ψωμί. Ομως, ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόληψης της υγείας κυρίως των παιδιών και καθορίζει και την ψυχική υγεία. Αντιμετωπίζονται με την άθληση μια σειρά ασθένειες, όπως σάκχαρο, παχυσαρκία, μορφές καρκίνου, κατάθλιψη κ.ά.

Δεν δίνουν λεφτά για τον αθλητισμό στα σωματεία, περικόπτουν ώρες φυσικής αγωγής στα σχολεία γιατί αυτός ο αθλητισμός δεν φέρνει κέρδη στις εταιρείες. Φέρνει όμως κέρδη στην υγεία των παιδιών, δίνει δουλειά σε χιλιάδες προπονητές και εργαζόμενους στην κλίμακα του αθλητισμού.

Αντίθετα, κάθε λίγο ακούμε για τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν παίκτες του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και όχι του ποδοσφαίρου για μαζικό αθλητισμό, προπονητές, εταιρείες διαφήμισης κ.λπ. γιατί εδώ βγάζουν τεράστια κέρδη οι εταιρείες του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν δίνει λεφτά για να αθληθούν τα παιδιά στα σχολεία αλλά δίνει λεφτά για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, την ώρα μάλιστα που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα.

Οπου δεν υπάρχει κέρδος γι' αυτούς δεν υπάρχουν ούτε άνθρωποι, ούτε λόγος για πρόληψη, για υγεία. Οπου υπάρχει κέρδος, εκεί ανακαλύπτουν παιδιά, ευαισθησίες, δικαιώματα. Αυτή η συγκεκριμένη τους πολιτική στον αθλητισμό είναι τι εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη στην οικονομία. Οπου υπάρχει κέρδος για τους λίγους προσανατολίζουν τα πακέτα, τους προϋπολογισμούς, την ...ανάπτυξη. Οπου υπάρχει όφελος στο λαό και τα παιδιά του, τους είναι αδιάφορο.

Ο λαός πρέπει να οργανωθεί για να τους αντιμετωπίσει, αλλιώς θα θερίσει θύελλες. Υπάρχει ένα δοκιμασμένο κόμμα που δεν μας είπε ποτέ ψέματα. Το ΚΚΕ. Καλώ κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να το στηρίξει παρά τις όποιες επιφυλάξεις του γιατί μπορεί να οργανώσει το λαό απέναντι στις θύελλες που έρχονται. Μπορεί η 25η Μάη να γίνει ημερομηνία ανάτασης και δύναμης του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απογείωση(2022-07-19 00:00:00.0)
Οι επικίνδυνες λογικές του επαγγελματισμού(2013-12-15 00:00:00.0)
Χριστίνα Σολομωνίδου(2012-06-13 00:00:00.0)
Παλεύουμε μόνοι μας(2010-01-06 00:00:00.0)
«Το μεροκάματο κάποιων η μόνη επιχορήγηση»(2005-11-23 00:00:00.0)
«Φλέβα χρυσού» για το μεγάλο κεφάλαιο(2005-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ