Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΑΤΡΑ
Να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε στον α' γύρο

Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησαν χτες το βράδυ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστας Πελετίδης

Ο Κ. Πελετίδης
Ο Κ. Πελετίδης
Να ψηφίσουν και τη δεύτερη Κυριακή για ισχυρό ΚΚΕ και στο δήμο και στην Ευρωβουλή κάλεσαν το λαό της Πάτρας χτες το βράδυ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστας Πελετίδης.

«Η Πάτρα της φτώχειας, των ανέργων, των ρημαγμένων αυτοαπασχολούμενων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των καταχρεωμένων εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, την Κυριακή, με την πρωτιά της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που πέρασε στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών, με το διπλασιασμό της δύναμης του ΚΚΕ στην Περιφέρεια, σήκωσε το μπόι της στον αντίπαλο, την ΕΕ και τα μονοπώλια, τα επιτελεία και τους μηχανισμούς τους», σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης.

«Αυτήν την Κυριακή», συνέχισε, «στη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών δεν μπορεί να μείνει στη μέση ό,τι ο λαός της Πάτρας αποφάσισε. Το βήμα που έγινε να ολοκληρωθεί για το δήμο της Πάτρας και ο λαός να στηρίξει αποφασιστικά τον υποψήφιο δήμαρχο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τον Κώστα τον Πελετίδη (...) κι από την επομένη πιο αποφασιστικά να ριχτεί ο καθένας μας και η καθεμιά στη μάχη για να αλλάξει η κατάσταση στο εργατικό λαϊκό κίνημα που είναι άμεση ανάγκη να ανασυνταχθεί».

Αναφερόμενος στο χαρακτήρα της ψήφου στο ΚΚΕ, τόνισε ότι «η επιλογή ΚΚΕ είναι τέτοια που δεν μπορούν ούτε να την φέρουν στα μέτρα τους τα αστικά επιτελεία, ούτε να την ερμηνεύσουν όπως θέλουν. Είναι ξεκάθαρο βόλι ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια. Το ΚΚΕ δε λέει στο λαό τη μια Κυριακή ψήφισε ενάντια στην ΕΕ και στο β' γύρο κάνε τα στραβά μάτια. Δεν μπορούμε ακόμα πιο υποκριτικά να σου λέμε την ίδια μέρα στο ίδιο παραβάν, στη μια κάλπη να καταδικάσεις την ΕΕ και στην άλλη είτε να την υμνολογήσεις στηρίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε να την αθωώσεις στηρίζοντας ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ σε αλισβερίσια και παζάρια δεν μπήκε, ούτε θα μπει ποτέ (...) η προβαλλόμενη ρεκλάμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψηφίζει -λέει- "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο Πάτρας συνιστά επιχείρηση από το ΣΥΡΙΖΑ να στηθεί παζάρι συνδιαλλαγής, και μάλιστα ολκής.

Αποψη από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Αποψη από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Απευθυνόμαστε σε κάθε ριζοσπάστη, σε όλους όσοι αισθάνονται αριστεροί, και τους καλούμε να αναρωτηθούν: Τι σχέση μπορείτε να έχετε εσείς με την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, με τα σέβη του στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και τον Ομπάμα, τι σχέση μπορείτε να έχετε με τους όρκους πίστης του στους βιομηχάνους; Καμιά απολύτως! Σε καλούμε να κάνεις το βήμα τώρα για ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και "Λαϊκή Συσπείρωση" για το δήμο».

Από την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης, αφού ευχαρίστησε όσους ήδη με την ψήφο τους έστειλαν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β' γύρο, κάλεσε τον πατραϊκό λαό με την ίδια αυτοπεποίθηση και πείσμα να αναδείξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δημοτική Αρχή. Ξεκαθάρισε ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν είναι γενικά και αόριστα με την Πάτρα, είναι με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, με τους νέους και τις νέες». Υπενθύμισε ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν παραμυθιάζει τον πατραϊκό λαό ότι μέσα σε συνθήκες σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος εμείς θα κάνουμε μια νησίδα παραδείσου στην Πάτρα. Μπορούμε όμως να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, στις Λαϊκές Επιτροπές, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε τους κυβερνώντες που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο».

Ο Κ. Παπαδάκης
Ο Κ. Παπαδάκης
Εκανε, τέλος, αναφορά και σε μερικούς όψιμους φίλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχουν διακριθεί για την αντιΚΚΕ στάση τους τα προηγούμενα χρόνια: «Μας στηρίζει, λέει, και το "ΕΑΜ", που ρίχνει ατελείωτη χολή στο κόμμα που στηρίζει τη "Λαϊκή Συσπείρωση", το ΚΚΕ. Αυτό μπορεί και να το συγχωρέσει κανείς, χρόνια τώρα αυτό κάνουν, αλλά να στρατεύεσαι συνεχώς υπηρετώντας πότε το ΠΑΣΟΚ και πότε το ΣΥΡΙΖΑ; Τι απέδειξε η ζωή; Ο λαός ωφελήθηκε;».

«Εμείς», κατέληξε, «δεν είμαστε ΙΑΝΟΙ με δύο πρόσωπα, τίμια λέμε τα πιστεύω μας, δεν κρυβόμαστε, δε θ' αμβλύνουμε την κριτική μας. Είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος αυτοί που επέλεξαν να στηρίζουν την ΕΕ, να προθυμοποιούνται να διαχειριστούν τα συμφέροντα των αφεντικών, αυτή η πολιτική τους είναι εμπόδιο στην ανασύνταξη του κινήματος, αυτό θα το πληρώσει ο λαός σ' όλα τα επίπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ