Κυριακή 4 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Υπηρετώντας το κεφάλαιο
«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»: Τρέχει για ...συνεργασίες

Διαθέσιμος για συνεργασίες δηλώνει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, και ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης. Ετοιμος να παράσχει υπηρεσίες στο σύστημα από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών.

Ενδεικτικά, μιλώντας μεσοβδόμαδα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη ένα «εθνικό σχέδιο δράσης» και κυρίως «να κάτσουν οι πολιτικοί κάτω να δουλέψουν, να μην έχουν τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή των μνημονίων, είτε με τη μορφή άρνησης των μνημονίων - γιατί και τα δύο είναι το ίδιο λαϊκίστικα. Εμείς έχουμε την τόλμη και θα το επιχειρήσουμε, και θα δούμε αν και οι άλλοι έχουν την τόλμη».

Ξαναδείχνοντας τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει σχήματα συνεργασίας εξασφαλίζοντας κυβερνητική σταθερότητα και ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις ώστε να περάσουν και νέα αντιλαϊκά μέτρα, εκτίμησε ότι η δημιουργία της τριμελούς κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012) ήταν ορθή, καθώς αποτέλεσε «μία πράξη ευθύνης επειδή ήμαστε στο παρά πέντε μιας μεγάλης καταστροφής». Επίσης, εκτίμησε ότι σε οικονομικό επίπεδο η κυβέρνηση «περιέσωσε κάποια πράγματα»...

Περιγράφοντας τη μεθόδευση όπου θα πρωταγωνιστεί την επομένη των ευρωεκλογών, είπε: «Οταν τελειώσουν οι ευρωεκλογές και πάμε σε εθνικές εκλογές, εμείς θα πούμε τις 20 τομές που προτείνουμε για την ελληνική κοινωνία και θα καλέσουμε τα άλλα κόμματα να πουν τις απόψεις τους γι' αυτές και εκεί θα φανεί αν μπορούμε να συνεργαστούμε».

Χρυσή Αυγή: Σαφείς θέσεις υπέρ του κεφαλαίου

Η Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να εμφανιστεί χρήσιμη στο σύστημα όχι μόνο ως μπράβος των αφεντικών αλλά και ως δύναμη προώθησης των θέσεων του κεφαλαίου, ενσωμάτωσε στα ψηφοδέλτιά της διάφορους διακεκριμένους αστούς παράγοντες: Στελέχη επιχειρήσεων, μεγαλογιατρούς κ.ά.

Τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε ως υποψήφιό της για την Ευρωβουλή τον οικονομολόγο Γεώργιο Γαλέο, στέλεχος ελβετικών εταιρειών, όπως τον διαφήμισε. Προηγουμένως φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη, νυν στέλεχος της ΝΔ.

Ο Γαλέος σκιαγραφούσε σε διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής (22/04/14) την ταξική κατεύθυνση της οικονομικής πρότασής της: «Εάν υπάρχει τρόπος το κεφάλαιο να βγάλει χρήματα, πιστεύετε εσείς ότι δε θα το κάνει; Εγώ πιστεύω ότι μόλις βρούνε την ευκαιρία, μόλις δούνε μια Ελλάδα που να έχει νόμους, να έχει φορολογικούς νόμους, ώστε να μην αλλάζει η εφορία κάθε μέρα ή κάθε μήνα, να αλλάζουν οι νόμοι, και υπάρχει μια σταθερότητα, τότε αν μπορούνε οι ξένοι επενδυτές και οι ντόπιοι επενδυτές να επενδύσουν και να βγάλουν κάτι περισσότερο απ' ό,τι θα έβγαζαν στο εξωτερικό, είμαι σίγουρος ότι θα 'ρθουν εδώ». Εξάλλου, ο Γαλέος είπε ότι πέρα από τη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου χρειάζεται και σταθερότητα... Ο,τι ζητά και ο Σαμαράς!

Ο συνομιλητής του, Ηλίας Κασιδιάρης, φρόντισε να γίνει ακόμα πιο αποκαλυπτικός, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι η προσέλκυση των επενδύσεων που σήμερα δεν είναι εφικτή, λόγω της μεγάλης φορολογίας του κεφαλαίου.

Με άλλα λόγια, η ΧΑ στρώνει κόκκινο χαλί στο μεγάλο κεφάλαιο, ξένα και ντόπια μονοπώλια, τους τάζει νέα προνόμια (φοροελαφρύνσεις), ο δε λαός υποταγμένος (εξ ου και οι επιθέσεις των νεοναζί στους εργάτες) θα θρέφεται από τα ξεροκόμματα της όποιας αστικής ανάκαμψης. Δηλαδή, ακριβώς ό,τι προπαγανδίζει η κυβέρνηση, αλλά με πιο ...«αντισυστημικό στιλ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν κρύβεται...(2015-06-03 00:00:00.0)
Στοιχεία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών(2014-06-01 00:00:00.0)
Από πού ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;(2014-05-28 00:00:00.0)
Συμπορεύσου με το ΚΚΕ που στηρίζει με συνέπεια το λαό(2014-05-23 00:00:00.0)
Με στελέχη ελβετικών εταιρειών, της ΕΡΕ και του Βορίδη(2014-04-27 00:00:00.0)
Νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού από ΠΑΣΟΚ και «Ελιά»(2014-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ