Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Προκλητική εμφάνιση Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας επιφύλαξαν από το πρωί χθες οι εργαζόμενοι και οι γιατροί των νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης. Ο Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Γ. Παπανικολάου», τη μονάδα Υγείας του πρώην ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα και μίλησε στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Στο «Παπαγεωργίου» που είναι ΝΠΙΔ, ενταγμένο στο ΕΣΥ, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την πολιτική της διοίκησης, που στηρίζεται από την ηγεσία του υπουργείου και έχει καταγγείλει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με στόχο να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και να εφαρμόσει ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ο Α. Γεωργιάδης προσπάθησε με ειρωνείες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απωθήσουν τους εργαζομένους. Ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος και με αντιδράσεις ασθενών, που διαμαρτύρονταν για τις πολύωρες αναμονές στα νοσοκομεία προκειμένου να εξεταστούν. Οντας προκλητικός, απάντησε ότι «στο Οσλο της Νορβηγίας η αναμονή είναι 8 ώρες. Δεν υπάρχει νοσοκομείο στον κόσμο χωρίς αναμονή»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ