Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ENEL GROUP»
«Μυρίστηκε» πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα

Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα υπέβαλε ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος «ENEL GROUP», όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «ENEL» ενδιαφέρεται για έρευνες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Αιτωλοακαρνανία και στην περιοχή μεταξύ Πρέβεζας - Αρτας. Είχε προηγηθεί, στις 7 Μάρτη 2014, επίσκεψη στελεχών του ιταλικού ομίλου στο υπουργείο, κατά την οποία «υπήρξε συζήτηση και αξιολόγηση για πιθανές αμοιβαία επωφελείς δυνατότητες ευκαιριών, αναφορικά με την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο».

Η παραπάνω εξέλιξη αποτέλεσε αφορμή για τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, να κάνει λόγο περί «αυξανόμενου ενδιαφέροντος της πετρελαϊκής κοινότητας για την Ελλάδα», ενώ χαρακτήρισε την κίνηση της «ENEL» «ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δρομολογήσει, για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου». Υπενθυμίζεται ότι εντός του έτους, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η συγκυβέρνηση αισιοδοξεί να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους της Ενέργειας.

Η ENEL, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει στην ιστοσελίδα της, δραστηριοποιείται συνολικά σε 40 χώρες, απασχολεί περίπου 74.000 εργαζόμενους, εξυπηρετεί περισσότερους από 61 εκατομμύρια πελάτες και το 2013 κατέγραψε τζίρο 80,5 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ύψους 17 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ