Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΧΑΝΙΑ
Η επίθεση σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ

Περιοδείες σε Καστέλι, Βρύσες και Βουκολιές πραγματοποίησαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο Καστέλι Κισσάμου περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, και Σοφοκλή Τσουρουνάκη, υποψήφιο Δήμαρχου Κισσάμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους μαγαζάτορες και τους κατοίκους του Καστελίου βρέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί ΕΒΕ: Η άγρια φορολόγηση με ατελείωτα χαράτσια, η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, που στην πράξη συγκεντρώνει υπηρεσίες, εμπόριο και παραγωγή στα χέρια των μονοπωλίων, οι φοροαπαλλαγές και τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν ότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος τους από τις κυβερνήσεις είχαν τη σφραγίδα της ΕΕ. Οπως υπογράμμισαν, τα οφέλη που μας υπόσχονταν από την ΕΕ η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ) και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ήταν μεγάλα ψέματα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε μόνο οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ διεκδικούν να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη για τη λαϊκή κατοικία και τα μικρομάγαζα και να επιβαρυνθούν οι τράπεζες, τα πολυκαταστήματα, οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Κάλεσαν σε ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και στο Δήμο, για να έχουμε εκλεγμένους που θα νοιάζονται για το αν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί ΕΒΕ θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, εκλεγμένους που θα είναι δίπλα τους και με ανιδιοτέλεια θα μάχονται για τα λαϊκά δικαιώματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κισσάμου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κισσάμου, καθώς και των πρώτων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων.

Σε Βουκολιές, Βρύσες και Καστέλι

Την περασμένη Παρασκευή εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του ΚΚΕ περιοδείες στα παζάρια στις Βουκολιές, στις Βρύσες και το Καστέλι, με επικεφαλής το Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, και τους υποψήφιους δημάρχους Πλατανιά, Μανώλη Νταγκουνάκη, Αποκόρωνα, Σταύρο Ζώη, και Κισσάμου, Σοφοκλή Τσουρουνάκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισαν ότι πρέπει «με την ψήφο μας να απορρίψουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ΕΕ που μας οδηγεί έξω από την αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας τους αγρότες σε ανέργους, ενώ σταθερά ευνοεί τους μεγαλοαγρότες και τα μονοπώλια». Τονίστηκε ότι το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, υπερασπίζεται τα αιτήματα της αγροτιάς και με προτάσεις νόμου απαίτησε: Την απαγόρευση των πλειστηριασμών χωραφιών και κατοικιών μικρομεσαίων αγροτών συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, τη διαγραφή του χρέους από τόκους που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, το «κούρεμα» κατά 30% των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια ύψους 200.000 ευρώ, φτηνό πετρέλαιο και Ενέργεια για την αγροτική δραστηριότητα αλλά και για θέρμανση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ