Τετάρτη 16 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ψηφοδέλτια αγώνα και ελπίδας, κόντρα στο φόβο και την ηττοπάθεια

Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης - Στο βήμα ο Γ. Δελής

MotionTeam

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης - Στο βήμα ο Γ. Δελής
Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες και προχτές στη Θεσσαλονίκη. Συγκροτούνται από αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, γνωστοί και καταξιωμένοι στο χώρο εργασίας τους, στη γειτονιά τους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, καταξιωμένους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, νέους από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, από το χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Στην εκδήλωση στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Ζιώγα.

Χτες, στην εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, παρουσιάστηκαν ο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στους υποψήφιους αλλά και τους άλλους αγωνιστές που δίνουν τη μάχη των εκλογών στο πλευρό του ΚΚΕ, τόνισε ότι «έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό καθήκον. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μην επιτρέψουμε - όσο εξαρτάται από εμάς - ο λαός να παρασυρθεί από την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του. Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να πλημμυρίσει τις κάλπες στις 18 του Μάη».


MotionTeam

Αναφερόμενος στα δόκανα του νέου διπολισμού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που στήνονται για να παγιδέψουν ξανά το λαό, κάλεσε κανείς να μην αποπροσανατολιστεί και χάσει την ουσία του καυγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε, «το πραγματικό ζήτημα είναι ότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ και της στρατηγικής της, που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Στα πλαίσια αυτά, φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να υπάρξει (...) Αυτή η στρατηγική επιλογή αποτελεί και το βασικό κριτήριο της πολιτικής τους. Αυτή η στρατηγική υλοποιείται και εξειδικεύεται και στους Δήμους και τις Περιφέρειες από τους Δημάρχους του "Καλλικράτη", είτε δηλώνουν ανεξάρτητοι - όπως ο Μπουτάρης - είτε έχουν το χρίσμα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

«Αυτή η αλήθεια» τόνισε, «ορίζει τελικά τον ενιαίο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης και διαμορφώνει τα γνήσια κριτήρια της ψήφου. Αυτήν την αλήθεια πρέπει να μεταφέρουμε παντού, σε κάθε λαϊκή οικογένεια και γειτονιά (...) Τα προβλήματα και τα βάσανα του λαού μας - απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής - είναι για μας το πραγματικό περιεχόμενο των εκλογών κι εδώ κρίνονται όλες οι δυνάμεις, άσχετα από το πώς αυτοπροσδιορίζονται και προβάλλονται. Αυτή είναι και η ουσία του πολιτικού προβλήματος σήμερα και η λύση του περνά από τον ίδιο το λαό, με την οργάνωσή του και τη στέρεη συμμαχία του ενάντια στα δεσμά της ΕΕ και την καπιταλιστική σκλαβιά».

Ο Γ. Δελής αναφέρθηκε ακόμη στον εφιάλτη της ανεργίας - ξεπερνά το 30% στη Θεσσαλονίκη - και στα προγράμματα ανακύκλωσής της: «Αυτά τα προγράμματα εφαρμόζονται στους Δήμους και στελεχώνουν κρίσιμους τομείς, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές, τα σχολεία και οι δημοτικές υπηρεσίες, την ώρα που το μόνιμο προσωπικό τους μειώνεται και απολύεται. Αυτά τα προγράμματα της ΕΕ που εξαφανίζουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζονται σταθερά και από τον Μπουτάρη και τη ΝΔ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εφαρμόζουν τα μνημόνια και μετά τα αναθεματίζουν», τόνισε.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τον απολογισμό της διοίκησης Μπουτάρη, ανέφερε ότι η «αναπτυξιακή κατεύθυνση» που προβάλει δεν ήταν παρά η υλοποίηση των κατευθύνσεων κυβέρνησης και ΕΕ, για παροχή φρέσκου χρήματος σε επιχειρηματίες και βιομηχάνους που θησαύρισαν σε μια περίοδο που η εξαθλίωση του λαού της πόλης οξύνεται.

Την ίδια ώρα, την περίοδο 2011-2013 τα λουκέτα στα μαγαζιά της πόλης πολλαπλασιάστηκαν, ενώ η ανεργία στη Θεσσαλονίκη έφτασε στο 31,4%.

Η «κοινωνική πολιτική», σημείωσε, για την οποία κομπάζει ο απερχόμενος δήμαρχος και στηρίχτηκε από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνεται ακριβά, αφού δεν έχει μείνει δημοτική κοινωνική υπηρεσία που να μην απαιτείται η πληρωμή της από τους δημότες. Η μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και στα ανταποδοτικά τέλη είναι παραπλανητική, καθώς είναι πλήρως αναντίστοιχη με την κατακόρυφη πτώση του λαϊκού εισοδήματος. Είναι επίσης πλασματική, αφού η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυξάνει την τοπική φορολογία, διευρύνει την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αναγκών, ενισχύει την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών πάνω στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ