Τετάρτη 16 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κάλεσμα συστράτευσης στην κάλπη και τους αγώνες

Σε εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Καρδίτσα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Καρδίτσα
Σε μια μαζική κι ενθουσιώδη εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, έγινε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αντιπεριφέρεια και το δήμο Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Αναφερόμενος, ανάμεσα στα άλλα, στην πρόταση του ΚΚΕ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, υπογράμμισε: «Η λύση που προτείνουμε είναι η μόνη ρεαλιστική για το μικρομεσαίο αγρότη. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι ο λαός θα πάρει την πρωτοβουλία ανατροπής του συσχετισμού δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, θα αναδείξει τη δική του, τη λαϊκή εξουσία. Η πρότασή μας για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη προς όφελος του ελληνικού λαού, μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον η πλειοψηφία του λαού το αποφασίσει. Και θα το αποφασίσει ο λαός μας. Το ζητούμενο είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Ο ομιλητής επεσήμανε ότι έχει γίνει πλέον φανερό πως στόχος της ΕΕ είναι να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, σε μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, γι' αυτό και όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που υλοποιούνται μέσω της νέας ΚΑΠ. Και πρόσθεσε: «Ποια είναι η αλήθεια που την κρύβουν όλοι, πράσινοι, νεοπράσινοι, δήθεν ακομμάτιστοι και αδιάφθοροι, μπλε; Οτι στη χώρα μας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε καλή και φτηνή διατροφή όλου του λαού. Αυτό δε συμβαίνει σήμερα, γιατί τα μονοπώλια της ΕΕ επιβάλλουν ακριβά και ανθυγιεινά προϊόντα, χάριν του κέρδους. Η αγροτική παραγωγή, οργανωμένη σε λαϊκή οικονομική βάση, με κεντρικό σχεδιασμό, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην παραμονή του πληθυσμού στα χωριά και στην επιστροφή στην ύπαιθρο όσων εξαναγκάστηκαν να φύγουν και το επιθυμούν. Ταυτόχρονα, θα αποτελεί βασικό παράγοντα και για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας. Η οργάνωση της μεγάλης παραγωγής είναι η διέξοδος, όχι, όμως, με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών αλλά με την οργάνωση της οικονομίας σε ριζικά διαφορετική βάση, απαλλαγμένη από τα δεσμά της ΕΕ, απαλλαγμένη από το κέρδος ως κριτήριο οργάνωσής της».

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο Αστέρης Χαλάτσης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, επεσήμανε ότι το ψηφοδέλτιο αποτελείται από πρωτοπόρους κομμουνιστές, δοκιμασμένους αγωνιστές από την εργατική τάξη, την μικρομεσαία αγροτιά, επιστήμονες, νέους και γυναίκες που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και δίνουν, καθημερινά, τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Στην ομιλία κατά την παρουσίαση του δημοτικού ψηφοδελτίου, ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, τόνισε ακόμα πως «σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παριστάνουμε τους ακομμάτιστους (...) Είμαστε ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ (...) είμαστε εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα, δεσμευμένοι στον αγώνα υπέρ των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων και καλούμε σε συστράτευση για την εκλογική μάχη όλους». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αείμνηστο κομμουνιστή δήμαρχο Χρ. Τέγο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org