Τετάρτη 2 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός να κρίνει ποιος δικαιώθηκε, ποιος θα παλέψει μαζί του

Σχόλιο του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής

Σε χτεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 9,89», ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στις εκλογές σημείωσε τα εξής:

«Εχουμε τριπλές εκλογές. Η πολιτική που ακολουθήθηκε στη χώρα μας είναι ενιαία όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, ΕΕ - κυβερνήσεις - Περιφέρεια - Τοπική Διοίκηση, και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Γι' αυτά τα βάσανα, που ζει ο κόσμος σήμερα, κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Και αυτοί δεν είναι αφηρημένοι. Είναι οι κυβερνήσεις, είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά είναι και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες και του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, με συνεργασία ή όχι, που εφάρμοσαν όλη αυτή την πολιτική της ΕΕ και ανέτρεψαν και κάτι που είχε κατακτήσει ο κόσμος παλιότερα στην Τοπική Διοίκηση, στους δήμους, δηλαδή να υπάρχει ένας κοινωνικός χαρακτήρας. Ολα αυτά ανατράπηκαν. Εχουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας, πληρώνεις για τα πάντα, δεν παρέχεται τίποτα, ενώ σε φορολογεί το κράτος.

Το δίλημμα που βρίσκεται μπροστά στους ψηφοφόρους, κατά τη δική μας γνώμη και πρέπει να το σκεφτούν καλά, είναι ένα: Τι θέλουμε; Περιφερειάρχες και δημάρχους εφαρμοστές της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ; 'Η θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες που θα αντισταθούν, θα παλέψουν, θα δώσουν μάχη, για να πάνε αυτά τα χρήματα στο λαό και όχι στους επιχειρηματίες. Δηλαδή, θέλουμε να υλοποιηθεί η πολιτική που παραδίδει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο μεγάλο κεφάλαιο ή να υπάρξει αντίσταση σε αυτή και διεκδίκηση και ορισμένες κατακτήσεις; Αυτό είναι για εμάς το μεγάλο ερώτημα. Και εμείς, οι κομμουνιστές και όσοι συνεργάζονται -γιατί δεν είναι μόνο κομμουνιστές- στη "Λαϊκή Συσπείρωση", όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν οι μόνοι, και το λέω ευθέως, που ήμασταν αντίθετοι με αυτές τις πολιτικές. Οι άλλοι, με ή χωρίς αστερίσκους, συμφωνούσαν και μάλιστα έκαναν και ομόφωνα ψηφίσματα σε κεντρικά όργανα.

Αρα, λοιπόν, σήμερα πρέπει ο καθένας να κρίνει, πρώτον, ποιος δικαιώθηκε με αυτή του τη στάση, αν δικαιώθηκε το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση". Δεύτερον, ποιος μπορεί να παλέψει μαζί με το λαό για να αλλάξει αυτή η κατάσταση την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ