Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΪΝΓΚ 777 «ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ»
«Μετατοπίστηκαν» βορειότερα οι έρευνες

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΠΕΡΘ.--

Χίλια εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής όπου πραγματοποιούνταν μέχρι σήμερα οι έρευνες επιχειρούν τα εναέρια και θαλάσσια μέσα που συμμετέχουν στην αναζήτηση του «εξαφανισμένου» από τις 8 Μάρτη Μπόινγκ 777 των «Μαλαισιανών Αερογραμμών».

Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Αμυνας της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, το πεδίο ερευνών ανακαθορίστηκε, με βάση στοιχεία από τα ραντάρ που έδειξαν ότι το αεροσκάφος πετούσε με μεγαλύτερη ταχύτητα, άρα και κατανάλωνε πιο γρήγορα τα καύσιμα που διέθετε. Ετσι, ερευνητές και διασώστες από τις έξι χώρες που συνεχίζουν να παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εστιάζουν σε μια ζώνη 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Χτες, αναφέρθηκε ότι αεροπλάνο από τη Νέα Ζηλανδία εντόπισε 11 «αντικείμενα», το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να διασταυρωθεί αν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το «Μπόινγκ» πριν φτάσουν στο σημείο θαλάσσια μέσα (κάτι που αναμενόταν να γίνει σήμερα). Ο βαθμός δυσκολίας των ερευνών αυξάνεται από τα ισχυρά ρεύματα και τα ψηλά κύματα που κυριαρχούν στον αχανή (και μεγάλου βάθους) Ινδικό Ωκεανό, εξυπηρετώντας όπως φαίνεται την απόκρυψη στοιχείων και όσους ευνοούνται από την καθυστέρηση στον εντοπισμό στοιχείων που θα φωτίσουν τις αιτίες της «εξαφάνισης», την ώρα που τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αμείωτα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ