Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
«Στα τυφλά» οι έρευνες για το χαμένο Μπόινγκ 777

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Δύο αδιευκρίνιστης προέλευσης κομμάτια, εκ των οποίων το ένα 24 μέτρων και το άλλο πέντε μέτρων, που βρέθηκαν να πλέουν 2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ήταν αρκετά να προκαλέσουν από νωρίς χτες το πρωί συναγερμό και υστερία σε διεθνή δίκτυα, αναπαράγοντας δήθεν «ελπίδες» για σύντομη λύση της μυστηριώδους εξαφάνισης του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από τις 8 Μάρτη.

Στην περιοχή, όπου επικρατούσε από νωρίς θαλασσοταραχή, διατάχθηκαν να ερευνήσουν από αέρος δύο αυστραλιανά αεροσκάφη, ένα νεοζηλανδικό και ένα αμερικάνικο. Την περιοχή προσέγγισε αργότερα το πλοίο «HMS Echo» του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και το νορβηγικό πλοίο «Ηoegh St. Petersburg» δίχως κανείς να καταφέρει να εντοπίσει κάτι συγκεκριμένο, καθώς στο πρόβλημα της θαλασσοταραχής και της κακής ορατότητας προστέθηκε αργότερα και το σκοτάδι.

Συνεπώς, το μυστήριο της εξαφάνισης του μοιραίου Μπόινγκ 777 της πτήσης παρέμεινε άλυτο και χτες, δίνοντας δραματική παράταση στο δράμα αγωνίας που ζουν στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, οι δεκάδες συγγενείς των 239 επιβατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ