Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΪΝΓΚ 777 ΤΩΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ
Στον αέρα και σενάριο επίθεσης στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία...

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Αφαντο για 12η μέρα παρέμεινε και χτες το αεροσκάφος ΜΗ370 των μαλαισιανών αερογραμμών, ενώ τα κάθε λογής σενάρια δίνουν και παίρνουν. Το τελευταίο σενάριο υποστηρίζει ότι «αεροπειρατές», εντός ή εκτός αεροσκάφους, επιχείρησαν να του αλλάξουν πορεία με τελικό στόχο την ατόλη Ντιέγκο Γκαρσία που βρίσκεται σε στρατηγική θέση του Ινδικού Ωκεανού, φιλοξενώντας σημαντική αμερικανική ναυτική βάση, και συγκαταλέγεται στα υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας.

Το ίδιο διάστημα ο Μαλαισιανός υπουργός Εσωτερικών Αχμουάντ Ζαχίντ Χαμίντι εμφανίζεται ανίκανος να δώσει την οποιαδήποτε ικανοποιητική εξήγηση για την τύχη του αεροσκάφους ή την πορεία των ερευνών, ανακοινώνοντας ως «είδηση» διάφορες γενικόλογες και αόριστες πληροφορίες: «Κάποιος» ή «κάποιοι» αφαίρεσαν αρχεία από τον προσομοιωτή πτήσης που χρησιμοποιούσε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους με άγνωστο σκοπό.

Ο Μαλαισιανός αξιωματούχος αναγκάστηκε χτες να διευκρινίσει ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ δε θεωρείται ύποπτος για κανένα παράπτωμα ή κατηγορία, αν και γύρω από το όνομά του έχει στηθεί μια ολόκληρη εκστρατεία δυσφήμισης.

Μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζεται και το ατελείωτο δράμα των συγγενών των αγνοουμένων, δεδομένου ότι οι μαλαισιανές αρχές όχι μόνο απαξιώνουν να τους ενημερώσουν επαρκώς, αλλά εμποδίζουν και την επικοινωνία ή τις δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταση του εφιάλτη γύρω από την τύχη του μοιραίου αεροσκάφους φαίνεται πως δίνει τροφή είτε για σύσφιξη γεωπολιτικών συμμαχιών με ενίσχυση της «συνεργασίας» με αφορμή το πλαίσιο ερευνών για την ανεύρεση του αεροπλάνου είτε για όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών και μικρότερων περιφερειακών δυνάμεων της περιοχής (Κίνα, Μαλαισία, Ινδία, ΗΠΑ, Αυστραλία κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ