Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεργασία COSCO - ZTE στο λιμάνι του Πειραιά

Πανηγυρικό χαρακτήρα δίνει η κυβέρνηση στη νέα συμφωνία που υπέγραψαν χτες δύο κινεζικές εταιρείες, η ΖΤΕ που δραστηριοποιείται σε προϊόντα τηλεπικοινωνιών και η Cosco, για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως διαμετακομιστικού κέντρου για τα προϊόντα της πρώτης προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκε ο Αντ. Σαμαράς, ο πρέσβης της Κίνας, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας και στελέχη των δύο εταιρειών.

Εκπρόσωπος της ΖΤΕ ανέφερε ότι η συμφωνία με την Cosco αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, εκτιμώντας ότι θα δημιουργήσει περίπου 400 - 600 θέσεις εργασίας σε βάθος τριετίας. Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή Κέντρου Επισκευών και Επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη μετεξέλιξή του σε γραμμή συναρμολόγησης.

O Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι «τέτοιες επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας», παραβλέποντας συνειδητά ότι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και συγκεκριμένα της Cosco στο λιμάνι παρέσυρε ακόμα πιο κάτω μισθούς και δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το λιμάνι του Πειραιά «αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μια βασική πύλη εισόδου, είναι ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας και, επομένως, με την Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη. Εχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου μεταφορών».

Στην πραγματικότητα, διαφήμισε τα πλεονεκτήματα της γεωστρατηγικής θέσης που έχει το λιμάνι του Πειραιά στα μονοπώλια που ενδιαφέρονται για την αγορά του ΟΛΠ ΑΕ. Σ' αυτό το πνεύμα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις δυο εταιρείες επειδή «συμβάλλουν στην εξέλιξη του Πειραιά σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ