Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΟΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ψάχνουν... σωσίβιο σε χορηγούς και λαχεία

Χορηγοί και τζόγος είναι αυτά που μπορούν να σώσουν πλέον τον ελληνικό αθλητισμό από τον... Καιάδα, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη χτεσινή Ολομέλεια της Επιτροπής για το θέμα της μείωσης των επιχορηγήσεων. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού έκανε αναφορά στην οικονομική κρίση ως αιτία των προβλημάτων που προκαλούνται, παρουσιάστηκε θετικός σε μια σειρά από λύσεις που έπεσαν στο τραπέζι από την ΕΟΕ.

Σύμφωνα με αυτές, λύση στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός Αθλητισμός, αποτελεί η δημιουργία κινήτρων για την έλευση χορηγών, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το τι μπορεί να είναι αυτά τα κίνητρα. Με βάση όμως το πρόσφατο παράδειγμα της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που παραχώρησε τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος δρόμου, στις αρχές του καλοκαιριού, εξολοκλήρου σε ιδιωτική εταιρεία, είναι προφανές ότι τα όποια κίνητρα θα έχουν να κάνουν με παράδοση άνευ όρων (Ομοσπονδιών, διοργανώσεων, αθλημάτων) στις ορέξεις των χορηγών που θα εμφανιστούν ως ...Μεσσίες.

Επίσης, όπως ειπώθηκε, μια ακόμη λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η καθιέρωση «λαχείου αθλητισμού», όπως και το μοίρασμα ενός ποσού στον αθλητισμό από τα έσοδα του Δημοσίου από τον ΟΠΑΠ και τις εταιρείες στοιχημάτων. Ο Γιάννης Ανδριανός από την πλευρά του εμφανίστηκε σύμφωνος και με την πρόταση για συγχώνευση Ομοσπονδιών και μετεγκατάσταση σε ένα κτίριο, δήλωσε πως δεν κατανοεί τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επανασύσταση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιες Ομοσπονδίες δεν έχουν προχωρήσει στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στην αντίπερα όχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχθηκαν ότι αιφνιδιάστηκαν από την επισημοποίηση των επιχορηγήσεων της ΓΓΑ καθώς ευελπιστούσαν σε νέα συνάντηση με τον υφυπουργό, όπως είχε αποφασιστεί σε αντίστοιχη το Δεκέμβρη.

Απούσα η Ομοσπονδία μπάσκετ

Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, διευκρίνισε τους λόγους μη συμμετοχής της Ομοσπονδίας μπάσκετ στη χτεσινή σύσκεψη αναφέροντας πως «η άκαιρη ανακοίνωση των οικονομικών επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών από την ΓΓΑ πριν την έγκαιρα γνωστοποιηθείσα αυτή σύσκεψη είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτη και αντιδεοντολογική». Επίσης, τονίζεται πως «η υποχρέωση της πολιτείας στην ενίσχυση και προστασία του αθλητισμού δεν αποτελεί χαριστική πράξη αλλά αντίθετα ρητή δεσμευτική της συνταγματική υποχρέωση». Ο πρόεδρος της ΕΟΚ χαρακτηρίζει βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού την πρωτοφανή μείωση των επιχορηγήσεων καθώς και απαράδεκτη και ανήθικη την πρόταση για την επανασύσταση του Ελεγκτικού Συμβουλίου το οποίο θεωρεί ως μέσο απειλής προς τις Ομοσπονδίες. Μάλιστα, για το εν λόγω ζήτημα αναφέρει πως κάθε χρόνο υπάρχει έλεγχος από την Εφορία και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σημειώνεται πως με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «Sentra 103,3» ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποκάλυψε πως για σήμερα έχει συγκληθεί ΔΣ στην ΕΟΚ προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο αντίδρασης της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ