Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην πληρώνονται διόδια μέχρι να αποκατασταθεί η παλιά Εθνική οδός

Πρόταση, με αφορμή την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα

Να μην πληρώνουν τα δυσβάσταχτα διόδια όσοι υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν την Εθνική οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο στο ύψος της Κακιάς Σκάλας λόγω κατολίσθησης στην παλιά Εθνική, απαιτούν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Παράλληλα, επισημαίνουν την πάγια θέση τους για κατάργηση όλων των διοδίων, ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους των περιοχών που αγωνίζονται και γι' αυτό διώκονται, να καταργηθούν τα διόδια.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

«Εχουμε επανειλημμένα διατυπώσει τη θέση μας ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν διόδια στις Εθνικές οδούς και γενικά σε κάθε δρόμο.

Την κατασκευή των δρόμων την έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός και στη συνέχεια καλείται να ξαναπληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά τα διόδια που τελευταία προστέθηκαν και νέα μαζί με τις τελευταίες αυξήσεις. Επιπλέον, πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση επιμένει να επιβάλλει δυσβάσταχτα για το λαό διόδια που για πολλούς κάνουν απαγορευτική τη χρήση των Εθνικών οδών και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές, παράδρομους για τις μετακινήσεις τους, με σοβαρούς κινδύνους στη μετακίνηση, δεδομένου ότι οι δρόμοι αυτοί δεν είναι ασφαλείς και κατά κανόνα περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση και κινδύνους.

Στις απαράδεκτες συμβάσεις που παραχωρούν τις Εθνικές οδούς στους μεγαλοεργολάβους προβλέπεται ότι σ' όλες τις διαδρομές πρέπει, με ευθύνη τους, να υπάρχουν και εναλλακτικοί δρόμοι για όσους δεν μπορούν ή δε θέλουν να χρησιμοποιούν τους δρόμους με διόδια και οι δρόμοι αυτοί να είναι ασφαλείς.

Μια τέτοια διαδρομή είναι και η παλιά Εθνική οδός από Ελευσίνα προς Κόρινθο, που περνά και από τον Δήμο Μεγάρων και την περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, στις 6/3/2014, έγινε κατολίσθηση βράχων, αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος δεν ήταν ασφαλής και με αποτέλεσμα αυτή η εναλλακτική διαδρομή να έχει κλείσει και υποχρεωτικά πλέον οι χρήστες να υποχρεώνονται να πηγαίνουν μέσω της Εθνικής οδού και υποχρεώνονται να πληρώνουν τα πανάκριβα διόδια.

Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη και χωρίς να υποχωρούμε στο ελάχιστο από τη θέση μας να καταργηθούν παντού τα διόδια, απαιτούμε:

  • Μέχρι την αποκατάσταση που θα δίνει τη δυνατότητα για απόλυτα ασφαλή διέλευση από την περιοχή, όσοι χρήστες υποχρεώνονται να περνούν από την Εθνική οδό να μην πληρώνουν διόδια.
  • Το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, με ευθύνη του, να αποκαταστήσει το δρόμο που έχει κλείσει και με δική του ευθύνη να ελεγχθεί και να βεβαιωθεί εγγράφως ότι ο δρόμος είναι απόλυτα ασφαλής.

Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που αγωνίζονται, και γι' αυτό διώκονται, να καταργηθούν τα διόδια. Είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους, απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org