Κυριακή 13 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Προετοιμάζει τη δικιά του αντεπίθεση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη ξεπηδούν κινήματα ειρήνης που εναντιώνονται στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Πλήθος μαζικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο αμφισβητούν και αντιπαλεύουν την «παγκοσμιοποίηση». Το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα ανασυντάσσεται και προετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση. Αυτή είναι η εικόνα της παγκόσμιας φιλειρηνικής κοινότητας, έτσι όπως τη μετέφεραν τα μέλη της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης που χτες και προχτές συνεδρίασαν στα γραφεία του ΠΣΕ που βρίσκονται στην Αθήνα.

Η Γραμματεία του ΠΣΕ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τα επεκτατικά σχέδια του ΝΑΤΟ και για τη νέα διεύρυνση που ετοιμάζει με την ένταξη νέων χωρών στους κόλπους του. Αποφάσισαν επίσης να διοργανώσουν μεγάλη κινητοποίηση στην Πράγα, την περίοδο που θα πραγματοποιηθεί εκεί, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Προχώρησαν, παράλληλα, στη σύνταξη ενός κειμένου που θα φέρει την υπογραφή του ΠΣΕ και θα καταδικάζει το πρόγραμμα της «Εθνικής Αντιπυραυλικής Αμυνας», που σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ενα κείμενο που θα σταλεί σε κυβερνήσεις και μαζικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, προγραμμάτισαν, μέσα σ' αυτό το χρόνο αλλά και στις αρχές του επόμενου να διοργανώσουν δυο μεγάλες διασκέψεις, στην Κίνα, που θα αφορά τα προβλήματα της Ασίας και σε κάποια χώρα της Μεσογείου, πολύ πιθανά την Κύπρο για το Παλαιστινιακό.

Τέλος, μέσα στον επόμενο χρόνο, είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεγάλη διάσκεψη φιλειρηνικών κινημάτων από όλο τον κόσμο, προκειμένου να υπάρξει ακόμα καλύτερος συντονισμός και να γίνει απολογισμός δράσης.

Στις εργασίες της Γραμματείας του ΠΣΕ πήραν μέρος αντιπρόσωποι από πέντε φιλειρηνικά κινήματα, ενώ το έκτο μέλος της, ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος, δεν παραβρέθηκε εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης στη χώρα του. Ετσι συμμετείχαν από την Ελλάδα ο Θ. Παφίλης εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, ο Ορλάντο Φουντόρα από την Κούβα, ο Μπλάσκο Φερνάντεζ από την Πορτογαλία, ο Ντανιέλ Ντουράντ από τη Γαλλία και ο Ταντάκι Καουάτα από την Ιαπωνία. Επίσης στις εργασίες συμμετείχαν ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΕ Ρομές Σάντρα και ο συντονιστής των κινημάτων ειρήνης της Καραϊβικής Χουάν Γκαρσία από τη Δομικανική Δημοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ