Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδηλώνουν για μέτρα προστασίας των ανέργων

Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάρτη στην Ομόνοια, στις 10 π.μ.

Συγκέντρωση για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων διοργανώνουν την Πέμπτη 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, ταξικά Συνδικάτα της Αττικής, με πρωτοβουλία των σωματείων Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και των σωματείων της Ζώνης.

Κάλεσμα σε όλους τους ανέργους, τις άνεργες, τους απολυμένους απ' όλους τους κλάδους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τους καλεί να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς. Καλεί επίσης και άλλα συνδικάτα να μπουν στη μάχη για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο πρέπει να είναι μόνιμο και βασικό μέτωπο πάλης ολόκληρης της εργατικής τάξης. Να πρωτοστατήσουν τα συνδικάτα στην οργάνωση της πάλης των ανέργων κλάδο τον κλάδο, σωματείο το σωματείο, επιχείρηση την επιχείρηση.

Συγκέντρωση για τους ανέργους στις 6 Μάρτη θα γίνει επίσης στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, και στην Τρίπολη, στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Πετρινού. Σήμερα Πέμπτη, ταξικά συνδικάτα της Μαγνησίας διοργανώνουν συγκέντρωση για τη διεκδίκηση άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων που οφείλονται σε εργαζομένους της περιοχής και μέτρων προστασίας των ανέργων, στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου.

Κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους έκανε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στο Δημαρχείο. Απαιτεί την υλοποίηση απόφασης για μέτρα προστασίας των ανέργων που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Ανέργων και σωματείων, με την επιμονή και τη στήριξη των Δημοτικών Συμβούλων του ΚΚΕ.

Τέλος, να παρθούν μέτρα για την άμεση ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου απαίτησαν χτες οι Γραμματείες Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, καθώς και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Νωρίτερα, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στη Λότζια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ