Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Διαδήλωσαν ενάντια στη νέα φορολογική θηλιά

Πορεία χτες με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ από την πλατεία Κάνιγγος στο υπουργείο Οικονομικών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ
Ενάντια στη νέα οικονομική «θηλιά», το φορολογικό νόμο 4174/13, που επιβάλλει στις μικρές επιχειρήσεις νέους φόρους και πρόστιμα, διαδήλωσαν χτες το απόγευμα αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος ξεκίνησε με την καταδίκη της άνανδρης και απρόκλητης επίθεσης που δέχτηκε προχτές το απόγευμα από φασιστοειδές, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων Δήμου Αθήνας, την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις για τη χτεσινή συγκέντρωση σε μαγαζιά της Κυψέλης.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Βαγγελίτσα Κλάδου, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, η οποία αναφέρθηκε στο νέο αντιλαϊκό νόμο και στη συνολικότερη πολιτική ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ο Τάκης Λεωνιδόπουλος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ελεύθερων επαγγελματιών λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ τόνισε πως και οι λογιστές έχουν τα ίδια βάρη με τους υπόλοιπους ΕΒΕ, τη φορολογία, τα πρόστιμα και είναι φυσικοί σύμμαχοι. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στην κεντρική ομιλία, ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν συναποφασίσει ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες είμαστε πολλοί. Εμποδίζουμε την ανάπτυξη της οικονομίας τους. Με λίγα λόγια, θέλουν το κομμάτι της πίτας που μας αντιστοιχεί, για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ακόμη οι χιλιάδες μικροί και αυτοαπασχολούμενοι που μπαίνουν στην ανεργία γίνονται φθηνή εργατική δύναμη.

Θέλουν την κρίση να την φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό ουσιαστικά οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φορολογία. Στις μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν το φορολογικό συντελεστή από 20% στο 15%. Επίσης μείωσαν το συντελεστή φορολόγησης για τα κέρδη των μετόχων από 25% σε 10%.

Διεκδικούμε να φορολογούμαστε με βάση το εισόδημά μας, το οποίο αποδεικνύεται από τα βιβλία μας. Διεκδικούμε 20.000 αφορολόγητο εισόδημα για τον επαγγελματοβιοτέχνη, που θα του επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για την οικογένεια, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 5.000 για κάθε παιδί.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις μας λένε ότι αυτά που διεκδικούμε είναι πολλά και ανεδαφικά. Τα λένε αυτά γιατί δε νοιάζονται για τις ανάγκες των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, για την αγωνία της επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας».

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, με συνθήματα όπως «όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία» και «είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ