Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις - πρωτοβουλίες για την Υγεία

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση για την Υγεία που διοργάνωσε χτες το Συντονιστικό Φορέων της Πάρου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας. Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Παροικιάς και πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων της «Blue Star», «Paros» και «Naxos» για περίπου μισή ώρα, απαιτώντας την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της Υγείας στα νησιά. Συμμετείχε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάρου με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Ροκονίδα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας - Χορτιάτη έκαναν χτες βράδυ ο Σύλλογος Γυναικών - μέλος της ΟΓΕ, σύλλογοι γονέων των σχολείων της περιοχής και άλλοι φορείς, ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ. Με την κινητοποίηση εκφράζουν ακόμα τη στήριξή τους στον αγώνα που κάνουν οι σχολικοί φύλακες ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις και καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση με τις καθαρίστριες, που παραμένουν απλήρωτες εδώ και 6 μήνες.

Πορεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου έγινε χτες, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου του νησιού. Σήμερα Πέμπτη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, απαιτώντας να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα με τις αναρρωτικές άδειες εργαζομένων και εγκύων.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, ως συνέπεια του νόμου που ψήφισε η συγκυβέρνηση και έκλεισε τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει γιατρός, καθώς όλοι έχουν περάσει σε διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα είναι εδώ και αρκετές μέρες να μην υπάρχουν επιτροπές για να εξετάσουν τις περιπτώσεις εργαζομένων με αναρρωτική άδεια, αλλά και εγκύων.

Αύριο τέλος, οι Λαϊκές Επιτροπές Βόρειων και Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση της Υγείας, στις 6.30 μ.μ. στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράπλευρες συνέπειες από τα λουκέτα στον ΕΟΠΥΥ(2014-02-20 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ για την απόφαση του υφυπουργού Υγείας(2013-11-29 00:00:00.0)
Απεργίες από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ(2013-11-23 00:00:00.0)
Βαφτίζουν ευλογία τις ...απολύσεις!(2013-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ