Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ισραηλινές επιδρομές στα ανατολικά σύνορα

BΗΡΥΤΟΣ.--

Ισραηλινά αεροπλάνα φέρεται πως εξαπέλυσαν χτες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, επιδρομές σε μεθοριακές περιοχές του Λιβάνου, βάζοντας στο στόχαστρο (σύμφωνα με πληροφορίες του αραβικού δικτύου «Αλ Αραμπίγια») θέσεις μαχητών της «Χεζμπολάχ» που φέρεται πως μετέφεραν βαλλιστικούς πυραύλους από τη Συρία στο Λίβανο.

Σύμφωνα με το δίκτυο «Αλ Αραμπίγια», κατά τις επιδρομές των Ισραηλινών σκοτώθηκε «ένας αριθμός μαχητών της "Χεζμπολάχ"», κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης («Αλ Μανάρ»). Το «Αλ Μανάρ» διέψευσε μάλιστα τις επιδρομές των Ισραηλινών «στο έδαφος του Λιβάνου», επιβεβαιώνοντας μόνο ισχυρή παρουσία των εχθρικών αεροπορικών δυνάμεων έξω από τα ανατολικά σύνορα της χώρας. Αντίθετα, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ όχι μόνο επιβεβαίωσε τις επιδρομές αλλά έδωσε και γεωγραφικό στίγμα, λέγοντας πως θέατρο των επιδρομών ήταν το μεθοριακό χωριό αλ Νάμπι Σάιθ στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρνήθηκε χτες στην πρωινή κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τη Γερμανίδα καγκελάριο στην Ιερουσαλήμ να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο λέγοντας δηκτικά πως η «πολιτική του Ισραήλ δεν είναι θέμα συζήτησης με τους άλλους». Κατέληξε πάντως πως η κυβέρνησή του «παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ