Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Σφαγή σε σχολείο

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Καθημερινές είναι πλέον οι σφαγές αμάχων από τους ισλαμιστές της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», που περιγελά με κάθε τρόπο τα αστυνομοκρατούμενα μέτρα της κυβέρνησης του Νιγηριανού Προέδρου Γκουντλάκ Τζόναθαν. Χτες, στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών βρέθηκε ένα κολέγιο - οικοτροφείο στην περιοχή Μπούνι Γιάντι της βορειοανατολικής νιγηριανής πολιτείας Γιόμπε με θύματα τουλάχιστον 29 μαθητές Λυκείου...

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι δράστες πρώτα έβαλαν φωτιά στα γραφεία διοίκησης του κολεγίου, στη συνέχεια κλείδωσαν τους θαλάμους υπνωτηρίου των μαθητών και μετά άρχισαν να πετούν με καταιγιστικούς ρυθμούς βόμβες μολότοφ, προκαλώντας το μαρτυρικό θάνατο των νεαρών είτε από ασφυξία, είτε από τις φλόγες. Οσοι από τους έφηβους προσπάθησαν να γλιτώσουν βγαίνοντας από τα παράθυρα σφάζονταν σαν πρόβατα από τους μαχαιροβγάλτες ισλαμιστές, ή γίνονταν διάτρητοι από τις σφαίρες των ανθρώπων που προσπαθούν να επιβάλουν, με τη βία, στο όνομα... του Αλάχ, τον ισλαμικό νόμο σε όλη τη Νιγηρία.

Ο προσωρινός απολογισμός των αρχών αναφέρει από 29 έως τουλάχιστον 40 νεκρούς νέους.

Οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ (που σημαίνει «Η δυτική παιδεία είναι απαγορευμένη») έχουν σφάξει μόνον μέσα στο τελευταίο 10ήμερο πάνω από 300 ανθρώπους, κάθε ηλικίας αλλά και θρησκεύματος, κυρίως σε μεθοριακές περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ