Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΔΑ - 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ
«Ενημερωτική επίσκεψη» ανώτατων Αμερικανών αξιωματικών

«Ενημερωτική επίσκεψη» στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σούδα έκαναν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως από το ΓΕΑ: «Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθούν το Capstone General and Flag Officer's course του National Defense University (σ.σ. κορυφαίο αμερικανικό ίδρυμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, τελεί υπό την εποπτεία του αρχηγού του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ) επισκέφθηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής».

Σημειωτέον, η «επίσκεψη» έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, με επίκεντρο ακριβώς την 115 ΠΜ, νέα «συνεκπαίδευση» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά της 494 Μοίρας Μαχητικών της δύναμης της αμερικανικής ΠΑ, που εδρεύει στην Ευρώπη (USAFE).

Το ανακοινωθέν του ΓΕΑ συνεχίζει: «Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Μονάδας, ξενάγηση στις 340 και 343 Μοίρες (σ.σ. συναποτελούν τη δύναμη της 115 ΠΜ) και παρουσίαση του αεροσκάφους F-16 Block 52+», ο τύπος αεροσκάφους με τον οποίο επιχειρούν οι δύο Μοίρες.

Οι επισκέψεις δεν είναι άσχετες από την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται και ως χορηγοί της «τεχνογνωσίας»: Στην Αλεξανδρούπολη εκπαιδευτές αξιωματικοί της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», ξεκίνησαν την εκπαίδευση 100 αξιωματικών και υπαξιωματικών από το Κατάρ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ