Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Καταδικάζει την κλιμάκωση της επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΣΟ έχει ως εξής:

«Η ΠΣΟ, επαναβεβαιώνοντας την ισχυρή δέσμευσή της στην κυριαρχία και ανεξαρτησία της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, αλλά και την αλληλεγγύη της στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις εξελίξεις και το ξεδίπλωμα ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού σχεδίου σε βάρος του λαού της κεντροαφρικανικής χώρας.

Η ΠΣΟ καταδικάζει το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην προώθηση ακόμα μίας στρατιωτικής επιχείρησης στην Αφρική και στην κλιμάκωση της επιχείρησης που πραγματοποιεί η Γαλλία ήδη από τις αρχές Δεκέμβρη 2013.

Η ΠΣΟ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εξτρεμιστές και μισθοφόρους που δρουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και άλλες αφρικανικές χώρες, υποτίθεται ως αντιπολίτευση σε πραξικοπήματα και μη δημοκρατικά καθεστώτα, δίνοντας το πλέον επιθυμητό πρόσχημα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να διαιρέσουν, να εισβάλουν, να λεηλατήσουν, να καταστρέψουν και να κυβερνήσουν πάνω στον πόνο και τα βάσανα του αφρικανικού λαού.

Η ΠΣΟ εκφράζει επιπλέον ανησυχία για την ανάπτυξη ειδικών στρατιωτικών μονάδων ταχείας επέμβασης από αφρικανικές χώρες που ετοιμάζονται να δράσουν στο έδαφος γειτονικών χωρών με ιμπεριαλιστική ατζέντα.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αγωνίζεται, σε αλληλεγγύη με το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα στην Αφρική μέχρις ότου οι αφρικανικοί λαοί γίνουν κύριοι στο ίδιο τους το "σπίτι" και χρησιμοποιήσουν τον πλούτο των χωρών τους για το καλό των λαών που υποφέρουν, για να ικανοποιήσουν τις βασικές και σύγχρονες ανάγκες τους και να δημιουργήσουν ευημερία, αμοιβαία αδελφική συνεργασία μεταξύ αφρικανικών χωρών και να τερματίσουν τις ρατσιστικές, εθνοτικές και θρησκευτικές διαμάχες που παρέχουν τα προσχήματα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ώστε να επιβάλλουν τον έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ