Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Νέα προνόμια στο μονοπωλιακό κεφάλαιο

Με τις ψήφους των κομμάτων της κυβέρνησης ψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση μεταξύ κυβέρνησης και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τίτλο «Για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την αποτροπή της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος και επί του κεφαλαίου». Πιο απλά πρόκειται για νέα προνόμια, όπως φοροαπαλλαγές, των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τονίζοντας ότι «η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ιδιαιτέρως στο επιχειρείν και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, θα είναι αυτό που θα δώσει μία περαιτέρω ώθηση στην οικονομία»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης χαρακτήρισε τη σύμβαση νέα μεγάλη πρόκληση απέναντι στο λαό, ο οποίος έχει γονατίσει από την άνευ προηγουμένου φοροληστεία και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτές, επισήμανε, είναι οι δύο όψεις της ίδιας πολιτικής που προωθείται ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ με ή χωρίς μνημόνια, «από τη μία, είναι οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο προκειμένου να επενδύσει, εξασφαλίζοντάς του το μεγαλύτερο δυνατό περιθώριο κέρδους και, από την άλλη, είναι μέτρα που του εξασφαλίζουν ακόμη φθηνότερη εργατική δύναμη».

Τόνισε ότι είναι μονόδρομος για το λαό «η οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα του, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων αλλά και των κομμάτων που την υπηρετούν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με Λαϊκή Εξουσία». «Μέσω αυτού του δρόμου, σημείωσε, ο λαός μας θα καλύπτει τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του» και «θα αναπτύσσει τις διακρατικές σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ