Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο 2ο Συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας

Με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, αναχωρεί για τη Ρώμη για να παραβρεθεί σήμερα και αύριο στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας που πραγματοποιείται με κεντρικό σύνθημα: «Είναι η ώρα να ιδρύσουμε το κόμμα, να οργανώσουμε την πάλη». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του κόμματος, Μάρκο Ρίτσο, με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και άλλα στελέχη του κόμματος.

Το ΚΚ Ιταλίας συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια των 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ), που την 1η Οκτώβρη του 2013 συγκρότησαν μια νέα μορφή περιφερειακής συνεργασίας, την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δραστηριότητάς τους».

Είναι κόμμα που υπερασπίζεται το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και την προσφορά του, εναντιώνεται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Απορρίπτει τα λεγόμενα «αντιδεξιά» μέτωπα, στα οποία συμπράττουν, με τη σοσιαλδημοκρατία και άλλες δυνάμεις αστικής διαχείρισης στη χώρα, τόσο οι Ιταλοί Κομμουνιστές όσο και η «Επανίδρυση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ