Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να αλλάξουν παντού οι συσχετισμοί

Σχολιάζοντας τις απαράδεκτες επιχειρησιακές συμβάσεις και την υπογραφή τους από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Κοινό στοιχείο όλων αυτών των συνδικαλιστών είναι ότι οι ίδιοι και οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των σωματείων που ανήκουν ήταν πιστά δεμένοι όλα τα προηγούμενα χρόνια στο άρμα της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας με τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται από καιρό να αλλάξουν - ή πιο καλά να ξανααλλάξουν - "πουκάμισο", να εμφανιστούν - αν όχι με άλλη παράταξη - ως "ακομμάτιστοι", αφού φρόντισαν με την αμέριστη στήριξή τους στα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου να βάλουν τη σφραγίδα τους σε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων 20 χρόνων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, κυρίως τους συνδικαλιστές εκείνους που δεν έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτά των εργοδοτών, να κόψουν κάθε επαφή και σχέση με όσους έχουν πάρει συνειδητά το μέρος των μεγαλοξενοδόχων. Να αλλάξουν το συντομότερο τους συσχετισμούς, σε κάθε σωματείο που κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να εμπιστευτούν, να στηρίξουν, να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ σε κάθε σωματείο, σε όλη τη χώρα.

Να μπουν σε κάθε χώρο δουλειάς πλαίσια Συλλογικών Συμβάσεων που επαναφέρουν τους μισθούς και τα δικαιώματα που είχαμε πριν τις προδοτικές υπογραφές των ξεπουλημένων. Να αποφασίσουν και να επιβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ