Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συμφωνία - στήριγμα του κεφαλαίου

Συνδικάτα καταδικάζουν σαν ξεπούλημα τη νέα Εθνική Σύμβαση που συμφώνησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Τη σφοδρή αντίδραση Ομοσπονδιών, σωματείων και συνδικαλιστών έχει προκαλέσει η συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για υπογραφή διετούς Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις «ψίχουλα».

«Μετά από τρεισήμισι μήνες μαγείρεμα με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκλεισε την Εθνική Σύμβαση στα πλαίσια της ΟΝΕ» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργατών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και συμπληρώνει πως «η εξέλιξη αυτή δίνει καίριο χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις, που ήταν παγωμένες όλο αυτό το διάστημα και ξεκινούν από ποσοστά πείνας για χιλιάδες εργατοϋπάλληλους». Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - επισημαίνει - έδωσε και πάλι χέρι βοήθειας στο κεφάλαιο. Καταλήγοντας τονίζει πως θα αγωνιστεί παρά τις δυσκολίες για συμβάσεις που θα δίνουν ουσιαστικές αυξήσεις.

Εγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης της χώρας, χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τη συμφωνία της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ για διετή ΕΓΣΣΕ. Οπως επισημαίνει, οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά τις παρενέργειες της κυβερνητικής πολιτικής και του κυβερνητικού συνδικαλισμού και αντιστέκονται, αγωνίζονται συντονισμένα για ικανοποιητικές συμβάσεις, προσπερνούν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και ενισχύουν τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Την αντίθεσή της στη συμφωνία που κατέληξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμπαιγνία σε βάρος των εργαζομένων. Καλεί τους λογιστές σε συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία της (Κάνιγγος 27) με θέματα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας του κλάδου και τη δικαστική προσφυγή ενάντια στο νόμο 2515/97 και το ΠΔ 340/98 για το επάγγελμα του λογιστή - φοροτεχνικού.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου επισημαίνει ότι «η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξεπούλησε, με την αύξηση 2,8% της νέας ΕΓΣΣΕ, το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν αυτά που μας ανήκουν». Καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, να καταδικάσουν την ΕΓΣΣΕ - κοροϊδία και να συσπειρωθούν στα σωματεία για νέους ταξικούς αγώνες.

«Είναι μια σύμβαση ντροπής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και συμπληρώνει πως η νέα διετής ΕΓΣΣΕ συμπλέει με την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική λιτότητας και την ΟΝΕ. «Αποτελεί - συνεχίζει - ένα ακόμα αποτέλεσμα της γραμμής συναίνεσης και υποταγής που ακολουθούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, από κοντά και η Αυτόνομη Παρέμβαση». Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία στο εμπόριο να συντονίσουν τη δράση τους και να αντιτάξουν ενιαίο μέτωπο πάλης για μια σύμβαση με κατώτερο μισθό 250.000 δραχμές.

«Η τελική πράξη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, έγινε με το ξεπούλημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της υποτακτικής γραμμής που μέχρι σήμερα ακολουθούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου για τη συμφωνία της νέας διετούς ΕΓΣΣΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεματοφύλακες της ίδιας αντεργατικής Σύμβασης(2016-03-29 00:00:00.0)
Απεργιακός συναγερμός για Ασφαλιστικό και Συμβάσεις(2008-03-27 00:00:00.0)
Η «συμμαχία των προθύμων» στις Συμβάσεις(2008-01-26 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις 8 και 29 του Μάρτη(2007-02-17 00:00:00.0)
Στη μάχη με μπούσουλα τις πραγματικές μας ανάγκες(2005-12-11 00:00:00.0)
Απεργούν και διεκδικούν(2005-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ