Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7673

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Αντίθεση του ελληνικού λαού στη ΝΑΤΟική άσκηση

Ενώ πλησιάζει η μέρα της έναρξης της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής άσκησης, πληθαίνουν και οι προετοιμασίες και εκδηλώσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στη Λάρισα πραγματοποιείται πορεία στις 6.30 μ.μ. από τη Γιάννουλη με κατάληξη την πλατεία Ταχυδρομείου στις 9 μ.μ. Επίσης, απόψε στην κεντρική πύλη του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Φεστιβάλ των Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων.

Το τριήμερο 19-21 Μάη γίνονται εκδηλώσεις σε συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στη Σάμο, σε πολλές πόλεις της Β. Ελλάδας και στην Κυπαρισσία το Σάββατο 20 Μάη κατά της ΝΑΤΟικής απόβασης.


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
Συστηματική ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ του ΚΚΕ

Συστηματική προσπάθεια αποκλεισμού του ΚΚΕ επιχειρείται μετεκλογικά από μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, με την προσαρμογή της ενημέρωσης στις ανάγκες της κυβέρνησης και του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ.

Με επιστολή του χτες στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΡΣ) και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Μάκης Κοψίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας έχει προχωρήσει σε μια πρωτοφανή καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής πληροφόρησης.

Ιδιαίτερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Αντέννα», «Μέγκα», «Αλφα», «Σταρ», «Νιου Τέμπο» αποσιωπούν, μόνιμα και συστηματικά, τις θέσεις του ΚΚΕ ακόμη και για φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, αφού γι' αυτούς το ΚΚΕ απλά δεν υπάρχει (!) και η πολιτική ζωή της χώρας περιστρέφεται κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και, δευτερευόντως, του ΣΥΝ.

Το ΚΚΕ καλεί το ΕΡΣ και την ΕΣΗΕΑ να πάρουν άμεσα θέση. Ολόκληρη η επιστολή και στοιχεία στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Νομοσχέδιο για «ταχείες διαδικασίες»

Νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη βδομάδα, με το οποίο θα προσδιοριστούν διαδικασίες - εξπρές αλλά και οι ρόλοι όσων εμπλέκονται στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο μοίρασμα της πίτας των τρισεκατομμυρίων, συζήτησε χτες η διυπουργική επιτροπή

ΣΕΛΙΔΑ 25


ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πανσπουδαστική ανοδική πορεία

Η φοιτητική και σπουδάζουσα νεολαία ψήφισε χτες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Μέχρι την ώρα που έκλεινε η εφημερίδα χτες το βράδυ, τα αποτελέσματα που έρχονταν έδειχναν καθαρά ότι για 9η συνεχή χρονιά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, κατακτώντας αρκετές πρωτιές σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ η συμμετοχή στις εκλογές φαίνεται αυξημένη, σε σχέση με τα περσινά επίπεδα


ΣΕΛ.  22   -   24

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Εκδικάζεται η αγωγή κατά της Λ. Κανέλλη

Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Γιαννόπουλου, κατά της βουλευτή του ΚΚΕ και εκδότριας του περιοδικού «Νέμεσις» Λιάνας Κανέλλη, από την οποία ζητά 490 εκατομμύρια δρχ. ως αποζημίωση για τη δημοσίευση στο περιοδικό αποσπασμάτων από το βιβλίο του Γ. Μανδίκου.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Επαγρύπνηση για το ασφαλιστικό

Σε καμπάνια ενημέρωσης και αγωνιστικής επαγρύπνησης για το ασφαλιστικό, προχωρά η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Αρχή στις 26 Μάη στη Νάουσα και συνέχεια σε άλλες πόλεις


ΣΕΛ.  19
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Αντιδράσεις για τη στάση του Κ. Στεφανόπουλου

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου, να συναντήσει τους εκπροσώπους του παλαιστινιακού λαού στην Ιερουσαλήμ. Με ανακοινώσεις τους, μαζικές οργανώσεις διαμαρτύρονται γι' αυτή την αντιμετώπιση του δοκιμαζόμενου φίλου παλαιστινιακού λαού από τους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ