Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Μαίνεται η αντιπαράθεση

Την αποχώρησή τους απ' τη ΔΗΜΑΡ, την οποία εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και μέλος της ΚΠΕ, Α. Παπαδόπουλος, παραδέχτηκε προχτές ως ορατό ενδεχόμενο, συζητούν πλέον ανοιχτά στελέχη της μειοψηφίας που συντονίζουν την παρέμβασή τους και προβληματίζονται για το πώς θα διατηρήσουν και θα διευρύνουν το δίαυλο επικοινωνίας με την «κίνηση των 58» για την ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς».

Σε σύσκεψή τους το βράδυ της Πέμπτης συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Η άμεση αποχώρηση και η συμπόρευση με τους «58» αν και έπεσε στο τραπέζι απορρίφθηκε και προκρίθηκε η άποψη όσων υποστήριξαν την παραμονή για ένα διάστημα ακόμα στη ΔΗΜΑΡ, μιας και, όπως εκτιμούν, οι εκλογές θα κρίνουν αν η γραμμή που έχει χαράξει η πλειοψηφία είναι ορθή ή λανθασμένη. Στη δεύτερη περίπτωση ελπίζουν σε αναθεώρησή της ή στο να επιβληθεί απ' τη βάση του κόμματος η εγκατάλειψη της «περιχαράκωσης», όπως λένε. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Α. Παπαδόπουλος, η Π. Διαμαντάκου, ο Γρ. Ψαριανός, ο Γ. Γεωργάτος, ο Α. Γιάνναρος, ο Στ. Λιβαδάς, που είναι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «58», και άλλοι, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ. Σε κάθε περίπτωση νέα σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή, μία μέρα δηλαδή πριν τη συνεδρίαση της ΚΠΕ που θα ασχοληθεί με ζητήματα εκλογικής τακτικής προκειμένου να εξασφαλίσουν μια όσο το δυνατόν ενιαία παρουσία στη συνεδρίαση του οργάνου.

Στο μεταξύ, απ' την πλευρά της πλειοψηφίας αποφασίστηκε η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ στο λεγόμενο «Προοδευτικό Φόρουμ», που αρχίζει σήμερα Σάββατο στο Γκάζι με τη συμμετοχή κινήσεων και κομμάτων όπως «Δράση», «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», «Δυναμική Ελλάδα», «Π80», «Μπροστά». Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ εντάσσεται, όπως λένε στελέχη της, στην προσπάθεια συγκρότησης του «τρίτου πόλου». Αλλωστε, στο «Φόρουμ» μετέχει το κόμμα του Α. Λοβέρδου, με το οποίο συζητά η ΔΗΜΑΡ, αν και η ανακοίνωση της συνεργασίας τους, που αναμενόταν το Γενάρη, έχει «βαλτώσει», άγνωστο για ποιο λόγο. Ταυτόχρονα, η συμμετοχή στο «Φόρουμ» είναι και ο τρόπος με τον οποίο απαντά η πλειοψηφία στα όσα περί «περιχαράκωσης» και «απομόνωσης» της καταμαρτυρεί η μειοψηφία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαίνεται η αντιπαράθεση(2014-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ