Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του Γ. Παπακωνσταντίνου

Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα απιστίας στην υπηρεσία, νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», κάτι που σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, η Βουλή της μίας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μάη 2012 δεν έχει επιφέρει παραγραφή του αδικήματος.

Το 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι η δίωξη από τη Βουλή κινήθηκε εντός της αποσβεστικής προθεσμίας γιατί η Βουλή που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μάη 2012, δεν είχε σύνοδο. Κατά συνέπεια, η επόμενη σύνοδος που άρχισε η αποσβεστική προθεσμία, σύμφωνα με την απόφαση είναι αυτή που εξελέγη πρωθυπουργός ο Αν. Σαμαράς, άρα νομίμως η Βουλή άσκησε τη δίωξη σε βάρος του Γ. Παπακωσταντίνου. Ετσι, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μετά από αυτήν την απόφαση, αρχίζει η διαδικασία της ανάκρισης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ