Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Διεκδικούν σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του λαού

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες δομές σε όλη τη χώρα

Από κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη
Από κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη
Καθημερινές είναι οι κινητοποιήσεις που διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα, σωματεία, Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς του κινήματος, που συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές, με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας και με κεντρικό αίτημα να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς, δημόσιο, καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Χτες, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του νοσοκομείου, για να μην πληρώνουν οι ασθενείς το 5ευρω στα εξωτερικά Ιατρεία. Οι κινητοποιήσεις για την Υγεία από συνδικάτα και φορείς του κινήματος, συνεχίζονται ως εξής:

  • Σήμερα Τρίτη: Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση και πορεία στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».
  • Την Πέμπτη 16/1: Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ διοργανώνουν συλλαλητήριο στη Νάουσα για τα καυτά ζητήματα της Υγείας, έξω από το ΙΚΑ Νάουσας στις 6.30 το απόγευμα.
  • Την Παρασκευή 24/1: Οι Τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ Ικαρίας - Φούρνων, διοργανώνουν κατά τόπους απογευματινές συγκεντρώσεις.
Συνεχίζεται η απεργία

Την Κυριακή έγινε το έκτακτο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) του ΕΟΠΥΥ και χτες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) Αττικής του ΕΟΠΥΥ, όπου διατυπώθηκε το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι τις 17/1.

Οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών πρότειναν διαφορετικό πλαίσιο, διεκδίκησης από αυτό που εγκρίθηκε απ' την πλειοψηφία. Υπέρ ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει δωρεάν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τάχτηκαν και εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνέλευση του ΣΕΥΠ Αττικής του ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας(1/12/2021)
Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού!(4/4/2020)
Πανυγειονομική απεργία και συγκεντρώσεις χτες(7/2/2014)
Συνάντηση Γεωργιάδη - γιατρών για τον ΕΟΠΥΥ(17/1/2014)
Από 15 Γενάρη οι διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ(31/12/2013)
Σε αδιέξοδο και το νοσοκομείο της Λευκάδας(6/6/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org