Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι πιτσιρικάδες ξεφάντωσαν στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή

Με επιτυχία σφραγίστηκε, για άλλη μια χρονιά, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Μικρά παιδιά, που συνοδεύονταν από τους γονείς ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες, πλημμύρισαν το χώρο. Κάθε παιδί έφτασε στη γιορτή φέρνοντας από το σπίτι του ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι για να βοηθήσει να συγκεντρωθούν δώρα για τα παιδιά των ανέργων και των απλήρωτων για μήνες εργαζομένων. Τα δώρα που συγκεντρώθηκαν, και ήταν πάρα πολλά, θα διανεμηθούν από τις Λαϊκές Επιτροπές.

Τα μικρά παιδιά, για περισσότερες από 3 ώρες, απόλαυσαν κάθε δράση και στο τέλος αποκαμωμένα από το χορό, το τραγούδι, τις θεατρικές παραστάσεις, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, υποδέχθηκαν τον Αϊ- Βασίλη που ήρθε και μοίρασε τα όμορφα δώρα του.

Ξεφάντωσαν με μουσικοκινητικά παιχνίδια που οργάνωσαν τα ξωτικά. Συμμετείχαν στα εργαστήρια κατασκευών και δημιούργησαν κούκλες, ευχετήριες κάρτες, μικρά δωράκια. Είδαν μπροστά τους να εξελίσσονται πειράματα φυσικής. Πολλά παιδιά τόλμησαν να περάσουν και από τη γωνιά του facepainting για να παίξουν με τα χρώματα πάνω στις όμορφες φατσούλες τους.


Κυριολεκτικά καθηλώθηκαν από τη θεατροποιημένη παράσταση του «γεια χαρά» του Γιώργου Μ. Μαρίνου που παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Χωρις Αυλαία» του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς. Το παραμύθι μιλούσε για μια πλούσια χώρα που τη δυνάστευε ο αχόρταγος βασιλιάς της.

Μαγεύτηκαν από την ηθοποιό Ελένη Μακίσογλου που διάβασε «τα βαφτίσια» μια ιστορία από το βιβλίο του Ντίνου Δημόπουλου «ο μαστροπολύξερος και η παλιοπαρέα του». Και διασκέδασαν με την ψυχή τους παρακολουθώντας «τα χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών του Αγάπιου Αγαπίου.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μια παράσταση από παιδιά για παιδιά με τίτλο «Ολοι μαζί μπορούμε» που ήταν αφιερωμένη στην αλληλεγγύη και την έγραψαν μαθητές Δημοτικού.

Στο χώρο, καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής, λειτουργούσε έκθεση βιβλίου από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιορτές για τα παιδιά(2022-12-09 00:00:00.0)
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά στη Θεσσαλονίκη(2017-01-03 00:00:00.0)
Την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για τα παιδιά(2016-12-20 00:00:00.0)
«Ξωτικά», δραστηριότητες και πολύ κέφι...(2016-01-08 00:00:00.0)
Γιορτές αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές τα παιδιά(2013-12-24 00:00:00.0)
Σήμερα η χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Θεσσαλονίκη(2011-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ